Η αγορά των "έξυπνων" τηλεοράσεων εμπλουτίζεται με μια νέα πρόταση από την Hisense, που υπόσχεται να μετατρέψει την οθόνη σας σε έργο τέχνης.

Στην ουσία το νέο μοντέλο CanvasTV της εταιρείας έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως το δημοφιλές The Frame της Samsung, προσφέροντας παρόμοια χαρακτηριστικά σε τιμή περισσότερο προσιτή. Συγκεκριμένα, η CanvasTV διατίθεται σε μέγεθος 65 ιντσών στην τιμή των 1.300 δολαρίων, ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του μοντέλου 55 ιντσών. Η τιμολογιακή πολιτική της Hisense είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς το αντίστοιχο μοντέλο της Samsung κοστίζει 2.000 δολάρια.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της CanvasTV είναι η δυνατότητα αλλαγής πλαισίου. Η τηλεόραση συνοδεύεται από ένα πλαίσιο που μιμείται ξύλο τικ, ενώ στο μέλλον θα είναι διαθέσιμα και άλλα σχέδια. Τα πλαίσια προσαρμόζονται μαγνητικά στο σώμα της τηλεόρασης, επιτρέποντας εύκολη αλλαγή ανάλογα με το γούστο και τη διακόσμηση του χώρου.

image.png.2dbfdf272f0eb72f1c145630b9675f87.png

Η σχεδίαση της CanvasTV επιτρέπει την τοποθέτησή της ακριβώς πάνω στον τοίχο, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα στήριξης που περιλαμβάνεται. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε επίπεδη επιφάνεια, με τη χρήση των παρεχόμενων στηριγμάτων.

Η λειτουργία Art Mode είναι το κύριο χαρακτηριστικό που μετατρέπει την CanvasTV σε έργο τέχνης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έργα τέχνης διαφόρων στυλ που είναι ήδη αποθηκευμένα στην τηλεόραση, όπως αφηρημένη, μοντέρνα και αναγεννησιακή τέχνη. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα μεταφόρτωσης προσωπικών φωτογραφιών. Οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη, με επιλογή διαφόρων πλαισίων. Επιπλέον ένας αισθητήρας κίνησης απενεργοποιεί την οθόνη όταν δεν ανιχνεύει κίνηση στο χώρο, εξοικονομώντας ενέργεια.

Από τεχνικής άποψης, η CanvasTV στηρίζεται σε 4K QLED panel που υπόσχεται πάνω από ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις. Το ειδικό αντιθαμβωτικό στρώμα "Hi-Matte" στοχεύει στην απόδοση βάθους και υφής στα ψηφιακά έργα τέχνης, ενώ ένας αισθητήρας φωτός προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου.

Η οθόνη υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144Hz και διαθέτει τεχνολογίες όπως ALLM, VRR και MEMC για βελτιωμένη απόδοση σε παιχνίδια και κινούμενες εικόνες. Υποστηρίζει επίσης διάφορα HDR πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG και HDR10+ Adaptive.

image.png.22ebff46bf0776ebf645a914b867aed6.png

Το ηχητικό σύστημα της CanvasTV είναι πολυκαναλικό 2.0.2, αν και δεν αναφέρεται υποστήριξη για Dolby Atmos. Το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο Google TV, προσφέροντας πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές και εκατοντάδες δωρεάν κανάλια streaming, με εξαιρετική συνεργασία με το smartphone σας. Η τηλεόραση είναι συμβατή με Google Assistant, Google Cast, Amazon Alexa και Apple HomeKit, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών ενός έξυπνου σπιτιού.

  • Like 2