Ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η αγορά των macro/control decks για streaming, με τη Cooler Master να ανακοινώνει στη Computex 2024 τη δική της πρόταση.

Το MasterHUB απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τη δημιουργικότητα και φυσικά το streaming, ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγικότητα. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές, όπως το Elgato Stream Deck και το Loupedeck Live, το MasterHUB διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό, επιτρέποντας στους χρήστες να τοποθετούν τις μονάδες όπως επιθυμούν στην κεντρική μαγνητική βάση.

Η βάση Flexbase των 15 x 10 χιλ. συνδέεται σε έναν υπολογιστή μέσω Thunderbolt (USB-C), εξασφαλίζοντας άφθονο bandwidth, αν και η συμβατότητα με θύρες που δεν είναι Thunderbolt είναι κάτι άγνωστο μέχρι στιγμής.

image.jpeg.4fa2a4c9f0444bf750da8f194573fa3a.jpeg

Το MasterHUB προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μονάδων, όπως μια οθόνη αφής 8 ιντσών, τροχούς κύλισης (πχ. για αυξομείωση ήχου), μονάδες επιλογών με οπίσθιο φωτισμό και οθόνες IPS, μια οθόνη 15 πλήκτρων, ένα slider και διάφορα μικρότερα display modules. Η βάση Flexbase μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι μικρές, τετράγωνες μονάδες, ενώ οι μεγαλύτερες μονάδες καταλαμβάνουν πολλαπλές υποδοχές.

Η Cooler Master σχεδιάζει να πουλήσει το MasterHUB σε διαμορφωμένες ήδη έκδοσεις, προσαρμοσμένες για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως επεξεργασία βίντεο και επεξεργασία φωτογραφιών. Παράλληλα θα διαθέτει μεμονωμένα modules τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει για να προσθέσει στο MasterHUB. Το συνοδευτικό λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν προσαρμοσμένες μακροεντολές για δημιουργικές εφαρμογές και να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη CPU, τη GPU, τον RGB φωτισμό τους καθώς και στο σύστημα cooling του συστήματός τους.

Για το μόνο που δεν γίναμε σοφότεροι είναι σε ότι αφορά την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας, δύο πληροφορίες που η εταιρεία θα μας ενημερώσει σχετικά «μέσα στο καλοκαίρι».

Powered by Huawei Pura 70 Series 

  • Like 1
  • Haha 1