"Οικονομικό" δεν σημαίνει απαραίτητα και βαρετό.

Το Phone 1 δεν αναμένεται να καταστεί ευρέως διαθέσιμο, όμως αν έχει κανείς διάθεση για πειραματισμούς μπορεί να το προμηθευτεί μέσω του beta προγράμματος της Nothing και, με τιμή στα 199 δολάρια, είναι μια άκρως δελεαστική πρόταση.

Η CMF, το οικονομικό αλλά ιδιαίτερα στυλάτο παρακλάδι της Nothing αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό τηλέφωνό της, το οποίο φέρει την άκρως ταιριαστή ονομασία Phone 1. Παρότι μοιράζεται το ίδιο όνομα και λειτουργικό σύστημα με το πρώτο κινητό που κυκλοφόρησε η ίδια η Nothing, το συγκεκριμένο ακολουθεί μια νέα, συναρμολογούμενη προσέγγιση, με το σκεπτικό της προσαρμογής της συσκευής στα θέλω του κάθε χρήστη. Γιατί να κουμπώσεις μια διαφορετική θήκη στο κινητό  σου, όταν μπορείς να κουμπώσεις ένα εντελώς νέο κινητό στο κινητό σου;

Το σκεπτικό είναι απλό: το Phone 1 είναι, προφανώς, κινητό τηλέφωνο, όμως η πίσω πλευρά αφαιρείται, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει κάποια διαφορετική. Κάθε ανταλλακτικό συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου του δικού του, μίνι κατσαβιδιού, βιδών καθώς και μιας χρωματικά ασορτί υποδοχής SIM.

Υπάρχει επίσης ένα στρογγυλό κάλυμμα θύρας στην κάτω γωνία του κινητού. Παρότι οπτικά παραπέμπει στο δίσκο ελέγχου των ακουστικών της CMF, δεν προσφέρει καμία πρακτική χρήση πέρα από την προστασίας της θύρας του αξεσουάρ. Με την κυκλοφορία, η CMF θα διαθέσει στην αγορά τρία αξεσουάρ: ένα κορδόνι λαιμού, ένα πορτοφόλι και μία βάση, με κόστος στα 25 δολάρια έκαστο και σε χτυπητό, πορτοκαλί χρώμα.

Τα αξεσουάρ αυτά πωλούνται ξεχωριστά, όπως και τα πίσω καλύμματα, σε διάφορα χρώματα, έναντι 33 δολαρίων το καθένα. Μέσα στο κουτί, θα βρει κανείς ένα κινητό Android, αξιοπρεπέστατο για τα χρήματά του, εφοδιασμένο με οθόνη OLED 6,7 ιντσών, οπίσθια κάμερα 50ΜΡ, επεξεργαστή MediaTek Dimensity 7300, καθώς και μια μπαταρία με αξιόλογη χωρητικότητα, στα 5.000mAh. Το κινητό παρέχεται με το πίσω κάλυμμα τοποθετημένο κανονικά: οι εναλλακτικές προτάσεις έρχονται σε τρία χρώματα, πορτοκαλί, ανοιχτό πράσινο και μπλε.

Η αφαίρεση του πίσω καλύμματος είναι εξαιρετικά απλή, αν και χρειάζεται να ασκηθεί λίγη δύναμη. Όταν αφαιρεθεί, προκύπτει η εξής εικόνα:

Nothing CMF Phone 1

Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί και πάλι το πίσω κάλυμμα, μπορεί κανείς να προσθέσει τα αξεσουάρ. Το πορτοφόλι αποτελείται από δύο μέρη: μια πλαστική επιφάνεια, με ενσωματωμένο μαγνήτη που παραπέμπει σε MagSafe και το κυρίως πορτοφόλι. Μάλιστα, αυτή η μαγνητική επιφάνεια προσαρμόζεται κανονικά σε βάση φόρτισης MagSafe, παρότι το Phone1 δεν προσφέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η βάση στήριξης ή το κορδόνι μπορούν να τοποθετηθούν κανονικά, με το πορτοφόλι στη θέση του.

Το κορδόνι είναι κατασκευασμένο από χοντρό, πλεκτό ύφασμα, σε μια πρόταση που ενδεχομένως να απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες ή γενικότερα χρήστες που επιθυμούν μια πιο cool εμφάνιση. Η βάση στήριξης είναι αρκετά δυνατή, αν και ο βραχίονας δεν εφάπτεται πλήρως με το κινητό όταν δεν χρησιμοποιείται. Όλα αυτά τα αξεσουάρ προτείνονται σε ζωηρό πορτοκαλί χρώμα, που όπως φαίνεται είναι το χρώμα της χρονιάς για τα gadgets.

Καθώς πρόκειται για οικονομική συσκευή, προφανώς συνοδεύεται από διάφορες εκπτώσεις σε επίπεδο δυνατοτήτων. Δεν υπάρχει λειτουργία NFC, ενώ το Phone 1 δεν είναι αδιάβροχο, απλά έχει κάποια ανθεκτικότητα στο νερό. Αυτό είναι κατανοητό, δεδομένης της τιμής του αλλά και του ότι είναι δυνατό να αφαιρεθεί ολόκληρη η πίσω πλευρά της συσκευής. Όπως και με το Phone 2A, στις ΗΠΑ θα συνεργάζεται με τα 4G και 5G δίκτυα της T-Mobile, όμως υποστηρίζει μόνο τα 4G δίκτυα της Verizon και της AT&T. Όμως, για τα 199 δολάρια που στοιχίζει μπορεί και να αξίζει η αγορά του. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ.

  • Like 4
  • Haha 1