Επιπλέον, άνδρες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να επεξεργαστούν τη φωτογραφία τους προσθέτοντας φίλτρα, πριν τη δημοσιεύσουν online, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο ναρκισσισμό αλλά και στο ότι κρίνουν τον εαυτό τους με βάση την εμφάνιση και όχι για άλλα θετικά γνωρίσματα που (πιθανόν) διαθέτει. Μάλιστα το όλο αυτό φαινόμενο δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αφού οι συγκεκριμένοι άνδρες δημοσιεύουν περισσότερες selfies αναμένοντας τα σχόλια του κύκλου τους, κάτι που οδηγεί σε δημοσίευση και άλλων προσωπικών φωτογραφιών. Τέτοιες συμπεριφορές πάντως σύμφωνα με την έρευνα μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.
Ο ναρκισσισμός χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι είμαστε πιο έξυπνοι, πιο ελκυστικοί και καλύτεροι από τους άλλους, με το αίσθημα της ανασφάλειας όμως να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Η ψυχοπάθεια περιλαμβάνει έλλειψη εμπάθειας και ενδιαφέροντος για τους άλλους καθώς και μια τάση για παρορμητική συμπεριφορά.
Το δείγμα της έρευνας αφορούσε 800 άνδρες ηλικίας από 18 έως 40 ετών οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη συμπεριφορά τους κατά τη δημοσίευση φωτογραφιών του εαυτού τους σε ιστοσελίδες.
Site: OSU
ΣΧΟΛΙΑ (49)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση