Η εφεύρεση αυτή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην κατασκευή τεχνητών μελών. Μάλιστα, εάν κατασκευαστούν τεχνητά μέλη με την τεχνολογία αυτή και συνδέονται με το νευρικό σύστημα, το άτομο που τα χρησιμοποιεί θα μπορεί, όχι μόνο να έχει την αίσθηση της αφής, αλλά και να αντιλαμβάνεται το ποσοστό πίεσης που ασκείται.
Όσον αφορά την κατασκευή, πρόκειται για δύο στρώσεις τεχνητού δέρματος, μεταξύ των οποίων υπάρχουν νανοσωλήνες άνθρακα από τους οποίους περνάει μικρή ποσότητα ηλεκτρικού φορτίου όταν πιέζονται. Όσο περισσότερο πιέζονται, τόσο περισσότερο ρεύμα περνάει ανάμεσά τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα αίσθησης της πίεσης.
Ωστόσο, η παραπάνω διαδικασία δεν είναι αρκετή από μόνη της, εφόσον το σήμα θα πρέπει να φτάνει με κάποιο τρόπο στον εγκέφαλο. Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, οι ερευνητές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα επιστημονικά ευρήματα του κλάδου της Οπτογενετικής, η οποία τροποποιεί τα κύτταρα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιδρούν σε συγκεκριμένες συχνότητες του φωτός. Η δημιουργία οπτογενετικών νευρώνων θα καθιστούσε λειτουργική την τεχνολογία του τεχνητού δέρματος για τους ανθρώπους.
Όπως και να έχει, το project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια προτού δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Ωστόσο, πρόκειται για μια σπουδαία εφεύρεση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά τις ζωές των ατόμων με ακρωτηριασμένα μέλη.
Site: http://www.engadget.com/2015/10/16/stanford-artificial-skin[/url]/']Engadget
ΣΧΟΛΙΑ (13)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση