Το WeTransfer, η δημοφιλής πλατφόρμα μεταφοράς αρχείων με 80 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, εισάγει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους παραλήπτες να τροποποιούν την ημερομηνία λήξης των συνδέσμων λήψης.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες της υπηρεσίας, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες γραφίστες ή άλλων εφαρμογών του δημιουργικού χώρου.

Η νέα λειτουργία, με την ονομασία "Save for Now", εμφανίζεται ως ένα εικονίδιο σελιδοδείκτη στην εφαρμογή για smartphones και tablets του WeTransfer. Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τους συνδέσμους που τους έχουν σταλεί σε έναν ξεχωριστό φάκελο, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Για τους κατόχους δωρεάν λογαριασμών, η επέκταση μπορεί να φτάσει τις επτά ημέρες, ενώ για τους συνδρομητές επί πληρωμή, το όριο αυτό αυξάνεται στις 30 ημέρες.

Η ανακοίνωση της νέας λειτουργίας από το WeTransfer προκάλεσε αρχικά σύγχυση στην κοινότητα των χρηστών. Η εταιρεία ισχυρίστηκε στο λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter) ότι οι σύνδεσμοι του WeTransfer "δεν θα λήγουν πλέον", μια δήλωση που αποδείχθηκε παραπλανητική. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες εξακολουθούν να πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν τη λήξη των συνδέσμων, χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία "Save for Now".

Η προσπάθεια του WeTransfer να αντιμετωπίσει το ζήτημα της λήξης των συνδέσμων είναι αξιοσημείωτη, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση. Οι χρήστες εξακολουθούν να πρέπει να θυμούνται να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία "Save for Now" πριν λήξει ο αρχικός σύνδεσμος, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξίσου προβληματικό με την αρχική κατάσταση.

Παρ' όλα αυτά, η νέα λειτουργία προσφέρει μια χρήσιμη επιλογή για τους χρήστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα αρχεία αμέσως μόλις λάβουν τον σύνδεσμο. Αντί να πρέπει να ψάξουν στα εισερχόμενά τους για να βρουν τον σύνδεσμο αργότερα, μπορούν τώρα να τον αποθηκεύσουν εύκολα στην εφαρμογή για μελλοντική πρόσβαση.

Η κίνηση αυτή του WeTransfer έρχεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών για την εταιρεία. Πρόσφατα, η ιταλική εταιρεία Bending Spoons απέκτησε το WeTransfer, προσθέτοντάς το στο χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει ήδη γνωστές εφαρμογές όπως το Evernote και το Meetup. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του WeTransfer, Alexandar Vassilev, δήλωσε ότι η πλατφόρμα έχει συγκεντρώσει 600.000 συνδρομητές κατά την τελευταία δεκαετία της ανάπτυξής της.

  • Like 1