Αυτή τη φορά σειρά έχει η ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας, η οποία μετά από μια περίοδο 7 μηνών και μετά από μηνύσεις ομάδας καταναλωτών αλλά και ιδιοκτητών ξενοδοχείων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Tripadvisor απέτυχε να εφαρμόσει τους απαραίτητους ελέγχους για την αποφυγή εσφαλμένων αξιολογήσεων οι οποίες προωθούνται από την ιστοσελίδα ως «αυθεντικές και γνήσιες».
Αν και το Tripadvisor έχει στη διάθεση του 90 ημέρες προκειμένου να προτείνει μια λύση, όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας, θα προχωρήσουν άμεσα σε αμφισβήτηση της απόφασης, ασκώντας έφεση. Σε δήλωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «τα συστήματα μας αλλά και όλες οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην προστασία των καταναλωτών από κακόβουλες ενέργειες μιας μικρής μειοψηφίας χρηστών».
Το 2011 και το 2012, οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν διερευνήσει παρόμοιες καταγγελίες ξενοδόχων για φιλοξενία στην ιστοσελίδα ψεύτικων κριτικών, με την εταιρεία να προχωρά σε απόσυρση του σλόγκαν «κριτικές που μπορείτε να εμπιστεύεστε» καθώς και του ισχυρισμού ότι οι κριτικές γίνονται «από πραγματικούς ταξιδιώτες».
Site: TheNextWeb
Site: Tripadvisor
ΣΧΟΛΙΑ (21)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση