Το Galaxy Z Fold6 αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδοχή της foldable ναυαρχίδας της Samsung.

Με δεδομένη την προσέγγιση που επιλέξει η Samsung ως προς τις διαστάσεις και τις λειτουργίες της συσκευής, το περιθώριο βελτίωσης υπάρχει πάντα ειδικά αν κρίνουμε από την περσινή έκδοση και τις εντυπώσεις που μας είχε αφήσει στην αντίστοιχη παρουσίαση.

Σε ποιον βαθμό όμως το φετινό Galaxy Z Fold ικανοποιεί τις προσδοκίες αποτελώντας μία άξια, φρεσκαρισμένη έκδοση του περυσινού, ιδίως αν αναλογιστούμε την κατά €100 αυξημένη του τιμή που πλέον το φέρνει στα €2000, ποσό με το οποίο αγοράζει κανείς ένα πανίσχυρο AI laptop πια…

Το look του Galaxy Z Fold6 δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό του Fold5. Η συσκευή έχει τετραγωνιστεί ανεπαίσθητα: το ύψος από τα 154,9 χιλ. έχει πέσει στα 153,5 χιλ., το πλάτος από τα 67,1/129,9 χιλ. έχει ανέβει στα 68,1/132,6 χιλ. ενώ το προφίλ έχει μειωθεί από τα 6,1/13,4 χιλ. στα 5,6/12,1 χιλ. Όσο κι αν τα νούμερα δείχνουν διαφορετικά (είναι σε χιλιοστά), στην πράξη δύσκολα θα εντοπίσει διαφορές κανείς. Αυτό δεν ισχύει για το βάρος που είναι πλέον 239 γραμμάρια (14 γραμμάρια λιγότερα σε σχέση με το Fold5) ενώ η γκάμα των τεσσάρων διαθέσιμων χρωμάτων περιλαμβάνει ροζ, σκούρο μπλε, ασημί, κρεμ και μαύρες αποχρώσεις.

image.jpeg.60a6cc75cd0035cf0fa112b39ce51468.jpeg

Από πλευράς εργονομίας, ισχύει λίγο-πολύ ό,τι και πέρυσι: αν το Fold5 ήταν μία συσκευή που σας βόλεψε, το ίδιο θα συμβεί και με το Fold6. Όσοι είστε νέοι στον χώρο, απλά σημειώστε πως το μεγαλύτερο βάρος σε συνδυασμό με τις πιο μαζεμένες διαστάσεις όταν η συσκευή είναι κλειστή, ενδεχομένως να σας παραξενέψει (έως και να σας ξεβολέψει) στην αρχή.

Το Galaxy Z Fold6 διαθέτει πλέον σώμα από ενισχυμένο αλουμίνιο και βελτιωμένο μηχανισμό άρθρωσης για προστασία από πτώσεις. Προσφέρει αδιαβροχοποίηση βάσει IP48, όχι όμως και προστασία από τη σκόνη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αντοχή του στον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, η Samsung δίνει μεγάλη έμφαση και φέτος περισσότερο στην αντοχή της συσκευής παρά στις μειωμένες διαστάσεις, κάτι που στον ανταγωνισμό ισχύει το αντίθετο θα λέγαμε. Περιμέναμε φέτος έμφαση στις πιο λεπτές διαστάσεις, κάτι που ισχύει εν μέρη όμως αν κρίνουμε και από άλλα μοντέλα της αγοράς, το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1