Ο ανταγωνισμός στον χώρο των gaming laptops τα τελευταία χρόνια είναι τρομακτικός, καθώς οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, ο ένας μετά τον άλλο, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να χωρέσουν ακόμα πιο εντυπωσιακά υποσυστήματα σε συσκευές που λίγα χρόνια πριν θα θεωρούνταν casual.

Κάποιοι εξ αυτών επιμένουν στα φουτουριστικά designs, αν και -ευτυχώς για τα μάτια και την αισθητική μας- οι περισσότεροι έχουν υιοθετήσει πιο χαμηλών τόνων προσεγγίσεις χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει στο ελάχιστο τα όσα κρύβονται κάτω από το σασί. Ένας τέτοιος κατασκευαστής είναι και η MSI η οποία προσφάτως παρουσίασε τη νέα έκδοση του Stealth.

Πρόκειται για το Stealth 16 AI Studio στις 16 ίντσες (υπάρχει και μοντέλο 14 ιντσών) το οποίο όπως προδίδει και ο τίτλος του ενσωματώνει NPU και ως εκ τούτου λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Η έκδοση που έφτασε στα χέρια μας ήταν η A1VFG την οποία και θα σας αναλύσουμε ευθύς αμέσως.

image.jpeg.3ac2926044dedf14fd274906e7d82387.jpeg

Όπως προαναφέραμε και στην εισαγωγή, το Stealth 16 AI Studio αποφεύγει τις υπερβολές σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του. Έχει σώμα από κράμα αλουμινίου-μαγνησίου και έρχεται σε ένα χρώμα που η MSI ονομάζει Star Blue αλλά που στην πραγματικότητα είναι κάτι ανάμεσα σε μαύρο και -πολύ- σκούρο μπλε. Ο μινιμαλισμός είναι διάχυτος, με το καπάκι του να διαθέτει μόνο το λογότυπο της MSI σε μαύρο χρώμα. Η λέξη «Stealth» αναγράφεται στο πίσω τμήμα του μηχανισμού άρθρωσης, όντας ορατή όταν το laptop είναι τόσο κλειστό, όσο και ανοιχτό. Στην κύρια επιφάνειά του συναντάμε πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, πλάι στο οποίο έχει στριμωχτεί ένα numpad (δεν είναι ό,τι πιο βολικό αλλά από το τίποτα, το προτιμούμε). Το μεγάλου μεγέθους touchpad βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν κατά λάθος επαφές μαζί του ενώ παίζετε.

Διαβάστε ολόκληρο το review