Τα δεδομένα στην κατηγορία των clamshells είναι πολύ ιδιαίτερα, απόρροια των προτεραιοτήτων του κοινού στο οποίο πρωτίστως απευθύνονται (νεανικό γυναικείο), της περιορισμένης γκάμας επιλογών και των υψηλών τιμών (σε σχέση με τα τυπικά smartphones φυσικά).

Στην περίπτωση του razr 50 Ultra μάλιστα, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο αφού κυκλοφορεί την ίδια περίοδο με το Galaxy Z Flip6 και καθώς βρίσκονται πάρα πολύ κοντά από άποψη κόστους (€1199 η πρόταση της Motorola, €1249 εκείνη της Samsung), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Σε ποιους τομείς όμως ξεχωρίζει η λύση της Motorola και γιατί κάποιος να προτιμήσει εκείνη έναντι του ανταγωνισμού;

Ο σχεδιασμός του razr 50 Ultra δεν διαφέρει πουθενά σε σχέση με εκείνον του razr 40 Ultra. Η Motorola επέλεξε να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση με τις στρογγυλεμένες γωνίες και το stylish design. Οι συμπαγείς διαστάσεις (73,99 x 171,42 x 7,09 χιλ. ανοιχτό και 73,99 x 88,09 x 15,32 χιλ. κλειστό) σε συνδυασμό με το βάρος των 189 γραμμαρίων το καθιστούν εξαιρετικά βολικό στη μεταφορά αφού χωρά ακόμα και στις μικρότερες τσάντες ή ακόμα και τσέπες, ενώ με λίγη προσπάθεια είναι εφικτός ο χειρισμός και το κλείσιμο με το ένα χέρι. Το razr 50 Ultra διαθέτει πλάτη από vegan δέρμα ενώ έρχεται σε τέσσερα φωτεινά χρώματα: μπλε, πράσινο, ροζ και το απαλό ροδακινί Peach Fuzz. Το τελευταίο μάλιστα αναδείχθηκε χρώμα της χρονιάς από την Pantone (η Motorola ένιωσε την ανάγκη να το αναφέρει επάνω στον μηχανισμό άρθρωσης) ενώ το μπλε που είναι και το λιγότερο ευφάνταστο έχει μία κατακόρυφη γραμμή σε διαφορετική απόχρωση στην πλάτη του.

image.jpeg.5f13322ce5226bda371026a50df8823c.jpeg

Η συσκευή διαθέτει προστασία από το νερό βάσει IPX8 ενώ η οθόνη της πέραν από την προστασία Corning Gorilla Glass Victus, έχει επίστρωση που θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε ακόμα κι όταν έχει σταγόνες επάνω. Στα δεξιά της συσκευής βρίσκονται τα πλήκτρα ενεργοποίησης και αυξομείωσης της έντασης του ήχου με το πρώτο να περιλαμβάνει και σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος λειτουργεί άψογα (ως προς το ξεκλείδωμα υπάρχει και δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου). Ο μηχανισμός άρθρωσης δείχςει αρκετά στιβαρός: όταν το razr 50 Ultra κλείνει δεν δημιουργείται κενό ενώ όταν είναι ανοιχτό, το όποιο «τσάκισμα» είναι σχεδόν ανεπαίσθητο -βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με εκείνο του Galaxy Z Fold6. Οι κάμερες στο εξωτερικό βρίσκονται μέσα στην οθόνη ενώ στο εσωτερικό, η selfie cam είναι τύπου punch hole στο κέντρο.

Διαβάστε ολόκληρο το review