Τα Series 50 συνιστούν τη φετινή ενημέρωση της σειράς Edge της Motorola και πέραν των ανανεώσεων σε επίπεδο εμφάνισης και χαρακτηριστικών, ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση και στον τομέα της ονομασίας.

Στην περυσινή κολεξιόν λοιπόν, το Edge 40 Neo ήταν το budget μοντέλο, το Edge 40 το μεσαίο και το Edge 40 Pro το high-end. Φέτος τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά αφού το Edge 50 αποτελεί το βασικό μοντέλο, το Edge 50 Pro είναι το ενδιάμεσο και το Edge 50 Ultra συνιστά τη ναυαρχίδα της σειράς. Κι αν με τη λέξη Ultra φέρνετε στο μυαλό άλλες προτάσεις από το πάνω ράφι (βλ. Samsung Galaxy S24 Ultra), εκείνη της Motorola είναι αρκετά πιο light.

Όπως και στην περίπτωση του Edge 50 Pro που είδαμε πριν λίγο καιρό, έτσι και το Ultra μοντέλο υιοθετεί εξαίσια αισθητική. Η Motorola έδωσε έμφαση στο στυλ χαρίζοντάς μας μία συσκευή που κλέβει τις εντυπώσεις. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Αυτή που δοκιμάζουμε έχει πλάτη από vegan δέρμα τόσο καλής κατασκευής που εύκολα πείθει για αληθινό και προσφέρεται σε δύο χρώματα: ένα γκρι και ένα ροδακινί πορτοκαλί (με το Peach Fuzz να είναι το χρώμα του 2024 κατά την Pantone). Η άλλη έκδοση βέβαια που είχαμε δει στα επίσημα αποκαλυπτήρια είχε ξύλινη πλάτη. Πρόκειται για πραγματικό ξύλο το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές της πιστοποίησης IP68 και παράλληλα να αντέχει στην καθημερινή φθορά χωρίς απώλεια χρώματος και λοιπών χαρακτηριστικών. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι εκτός από ξεχωριστή, πραγματικά πανέμορφη. Το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο.

image.jpeg.9cc228f9d0f15772fb95e7cbfb0c3902.jpeg

image.png.7868593256dde729ce393ecb77da16a3.png

Στην πρόσοψη του Edge 50 Ultra κυριαρχεί η κυρτή οθόνη του με προστασία Gorilla Glass Victus και την κάμερα να είναι ψηλά στο κέντρο της σε στυλ hole punch. Η κυρτή οθόνη δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά πια οπότε από μόνη της αποτελεί σημείο αναφοράς. Γενικότερα οι κυρτές γωνίες της συσκευής εξασφαλίζουν άνετο και σταθερό κράτημα παρά την οθόνη των 6,67 ιντσών. Γενικότερα η Motorola έκανε πολύ καλή δουλειά στον σχεδιασμό αφού με διαστάσεις 161,1 x 72,4 x 8,6 χιλ. και βάρος 197 γραμμαρίων, έχουμε να κάνουμε με μία αρκετά συμπαγή και ελαφριά λύση.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1