Βάσει των όσων γνωρίζαμε έως τώρα, το πιθανότερο για ένα «λεπτό και ελαφρύ» laptop ήταν να έρχεται με οθόνη 13-14 ιντσών, καθώς το βάρος ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τις διαστάσεις.

Η ASUS λοιπόν αλλάζει τα δεδομένα με το Zenbook S 16 (UM5606), ένα σύστημα που παρ’ ό,τι διαθέτει οθόνη 16 ιντσών, έχει βάρος μόλις 1,5 κιλό και προφίλ που δεν ξεπερνά τα 1,1 εκατ. και μάλιστα δίχως να υστερεί σε προδιαγραφές και ως εκ τούτου δυνατότητες.

Ενσωματώνοντας τη νέα γενιά επεξεργαστών AI της AMD (Strix Point) με αρχιτεκτονική Zen 5 και μία ευρεία γκάμα λειτουργιών AI και προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, το Zenbook S 16 έρχεται να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για όποιον αναζητά ένα all-around laptop, ικανό να τον καλύψει σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς του. Πάμε να το δούμε.

Όπως προείπαμε, παρά τις 16 ίντσες του, το Zenbook S 16 τοποθετείται στην κατηγορία των λεπτών και ελαφριών laptops. Οι ακριβείς διαστάσεις του είναι 35,36 x 24,30 x 1,19 εκατ. με το βάρος του να εντοπίζεται στο 1,5 κιλό. Τα παραπάνω αν και υπό άλλες συνθήκες θα μας έβαζαν σε σκέψεις όσον αφορά στη στιβαρότητα του συστήματος, εδώ δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Το σύστημα πληροί τις προδιαγραφές του στρατιωτικού προτύπου των ΗΠΑ MIL-STD-810H έχοντας παράλληλα υποβληθεί σε πλήθος δοκιμών από την ASUS (δονήσεις, κραδασμοί, ακραίες θερμοκρασίες, μεγάλο υψόμετρο κλπ) με το καπάκι του να είναι κατασκευασμένο από Ceraluminum.

image.jpeg.fe2513021e8db8dc1ffadf6ce3840768.jpeg

Το είδαμε για πρώτη φορά στη Computex 2024 τον περασμένο μήνα, μας εντυπωσίασε αλλά τώρα είχαμε περισσότερη ώρα μαζί του. Επί της ουσίας πρόκειται για επεξεργασμένο αλουμίνιο το οποίο πλέον υιοθετεί και ορισμένες από τις ιδιότητες του κεραμικού για μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά και τον χρόνο. Η υφή του είναι ματ ενώ έρχεται σε δύο χρώματα, λευκό και γκρι, που φέρουν το ανανεωμένο, μίνιμαλ μονόγραμμα της ASUS με μεταλλική γραφή. Ο συνδυασμός όλων αυτών καταλήγουν σε ένα από τα πιο όμορφα laptop που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Διαβάστε ολόκληρο το review