Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κεντρική παρουσίαση του συνεδρίου της Qualcomm, τον περασμένο Οκτώβριο, ένα πράγμα περιμέναμε, να πιάσουμε στα χέρια μας το πρώτο laptop με το νέο της επεξεργαστή, το Snapdragon X Elite.

Οι τόσες υποσχέσεις, τα εντελώς «τρελά» benchmarks που η ίδια η εταιρεία έδειξε όχι μόνο στη συγκεκριμένη παρουσίαση αλλά και στους μήνες που ακολούθησαν, έδιναν μια νέα εικόνα για την κατηγορία των Windows PC όχι μόνο σε επίπεδο hardware αλλά και σε επίπεδο software. 

Έτσι φτάνουμε στον Ιούνιο, με την Qualcomm να είναι πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμά της, με το λανσάρισμα του συγκεκριμένου επεξεργαστή, να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου λανσαρίσματος που αφορά τη Microsoft και τα οφέλη του AI.

image.jpeg.89f9d49943954c88fb224396305f8

Το Vivobook S 15 είναι το πρώτο AI PC ή Copilot+ PC όπως θα το δείτε να αναφέρεται (περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ των δύο, αργότερα) που λανσάρει η ASUS. Οι έχοντες ισχυρότερη μνήμη, θα θυμάστε λογικά πως τις τελευταίες εβδομάδες, οι διάφοροι κατασκευαστές μας παρουσίασαν ουκ ολίγα AI laptops τα οποία και επρόκειτο να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη χρονιά, ενώ τα περισσότερα τα είδαμε στη Computex πριν μόλις λίγες ημέρες. 

Η μεγάλη ώρα για την ASUS έφτασε και το Vivobook S 15 (S5507QA) είναι εδώ και υπόσχεται να μας προσφέρει μία πληρέστερη και ευφυέστερη εμπειρία χρήσης χάρη στους τελευταίας γενιάς αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και το κορυφαίο hardware που ενσωματώνει. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία μιας νέας έκδοσης των Windows που αφορά αποκλειστικά τους επεξεργαστές που στηρίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, που παλιότερα αποτελούσε ανέκδοτο όμως εν έτη 2024 όλα έχουν αλλάξει.

Πόσο καλά τα καταφέρνει και σε τι βαθμό διαφέρει η χρήση του σε σχέση με ένα τυπικό laptop και είμαστε μάρτυρες του μεγαλύτερου χτυπήματος της x86 εποχής; 

Πάμε να δούμε.

Διαβάστε ολόκληρο το review