Πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για το επόμενο high-end gaming laptop σας; Αν η απάντηση είναι «αρκετά» ή ακόμα καλύτερα «λεφτά υπάρχουν»® τότε η ASUS σας έχει μία εξαιρετική πρόταση με τη φετινή έκδοση του ROG Strix Scar 18.

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο σύστημα με χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και σε desktop, που είναι ικανό να φέρει εις πέρας ακόμα και την πλέον δύσκολη αποστολή, είτε μιλάμε για video rendering, είτε για 4K gaming. Κι αν οι προδιαγραφές του Scar 18 προκαλούν ίλιγγο, η εμπειρία χρήσης του είναι το κάτι άλλο: αν εντυπωσιαστήκαμε σε τέτοιο βαθμό εμείς που όσο να ‘ναι, έχουμε δοκιμάσει αρκετά premium laptops (gaming και μη), φανταστείτε το σοκ για τον χρήστη που κάνει τη μετάβαση στο Scar 18 από ένα παλιότερο σύστημα.

Όπως ισχύει με όλα τα προϊόντα της σειράς ROG, έτσι και το Scar 18 υιοθετεί έναν αρκετά φουτουριστικό σχεδιασμό με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί στο εξωτερικό του. Η ASUS αποφάσισε να κάνει ένα «δωράκι» στους λάτρεις του φωτισμού RGB, εξοπλίζοντας το σύστημα με μονάδες LED σε αρκετά σημεία του: στο πίσω τμήμα ανάμεσα στον αεραγωγό και την οθόνη, κατά μήκος όλης της μπροστινής όψης και λίγο στα πλάγια, στο καπάκι στο λογότυπο της ROG, καθώς επίσης και στο πληκτρολόγιο. Ο φωτισμός -όπως και πολλά άλλα- ρυθμίζεται ή απενεργοποιείται εντελώς μέσα από το Armoury Crate. Κατά τα άλλα και με εξαίρεση τη διαγώνια λωρίδα που σπάει τη μονοτονία στο καπάκι, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τραβά την προσοχή στο Scar 18 από πλευράς αισθητικής.

image.jpeg.39b109a740e4180a597d336220364e74.jpeg

Σε λίγο πιο πεζά μεν, ουσιαστικά δε θέματα, ρίχνοντας μια ματιά στο laptop, θα διαπιστώσει κάποιος ότι υπάρχουν αεραγωγοί στις τρεις από τις τέσσερις πλευρικές επιφάνειές του. Αυτό συμβαίνει λόγω της τεχνολογίας Tri-Fan που έχει υιοθετήσει η ASUS και η οποία έρχεται με full-surround αεραγωγούς (οι οποίοι, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, παίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοση του συστήματος). Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θύρες Ι/Ο, το Scar 18 διαθέτει δύο USB 3.2 2ης γενιάς Type-A, μία USB 3.2 2ης γενιάς Type-C και μία USB 4.0 Type-C (η είναι μία Thunderbolt 4 με DisplayPort, ενώ ή άλλη υποστηρίζει DisplayPort και Power Delivery), μία HDMI 2.1 και μία θύρα LAN RJ45 2.5G. Στην πρόσοψη κυριαρχεί φυσικά η οθόνη με την κάμερα να βρίσκεται στο χαρακτηριστικό εξέχον τμήμα στο κέντρο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Haha 2