Με τη σειρά ProArt, η ASUS κλείνει το μάτι στους δημιουργούς περιεχομένου που απαιτούν ευελιξία ως προς τον χώρο εργασίας.

   Είναι αρκετά σύνηθες άλλωστε φωτογράφοι, μοντέρ, σχεδιαστές, γραφίστες, vloggers και λοιποί συναφείς επαγγελματίες να εργάζονται από διαφορετικό μέρος κάθε μέρα, ανάλογα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, οπότε ως εκ τούτου, ένα laptop στιβαρό μεν αλλά συμπαγές και αρκούντως ελαφρύ δε, με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά τελευταίας γενιάς και λειτουργίες AI, μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο συνεργάτη.

Αυτό ακριβώς έρχεται λοιπόν να τους προσφέρει η ASUS με το P16 H7606, τη μεγάλη έκδοση (υπάρχει και μικρότερη στις 13 ίντσες που είδαμε στη Computex 2024) της πιο πρόσφατης γενιάς ProArt. Τι εντυπώσεις μας άφησε αυτό στο διάστημα που περάσαμε μαζί του; Για να δούμε…

image.jpeg.331ecf40a6a777535573de4547797612.jpeg

Το ProArt P16 H7606 ανήκει στην κατηγορία μεγέθους των 16 ιντσών. Έχει διαστάσεις 35,49 x 24,69 x 1,49 εκατ. και βάρος 1,85 κιλών. Δεν μιλάμε δηλαδή για ένα «λεπτό και ελαφρύ» laptop όπως το Zenbook S 16 (35,36 x 24,30 x 1,19 εκατ. με βάρος 1,5 κιλού) αλλά από την άλλη η διαφορά τους δεν είναι δα και χαοτική. Από άποψη αισθητικής βέβαια τα δύο συστήματα είναι η μέρα με τη νύχτα, με το ProArt P16 να έρχεται σε ένα εντυπωσιακό μαύρο χρώμα υιοθετώντας -ακόμα πιο- μίνιμαλ στυλ. Διαθέτει ενιαίο σώμα αλουμινίου που έχει υποβληθεί σε κατεργασία CNC. Σε ό,τι αφορά δε το καπάκι, η ASUS έχει εφαρμόσει μία διαδικασία ανοδίωσης χάρη στην οποία αυτό έχει αποκτήσει μία «νανομικροπορώδη» υφή με υδροφοβικές ιδιότητες που δύσκολα συγκρατεί δαχτυλιές. Το ίδιο ισχύει μάλιστα και με την επιφάνεια δεξιά και αριστερά του touchpad στο εσωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, το laptop διατηρεί το κομψό του look ακόμα κι έπειτα από μία μέρα στενών επαφών. Το laptop πληροί τις προδιαγραφές του προτύπου MIL-STD-810H, όντας έτσι σε θέση να ανταπεξέλθει σε λειτουργία υπό αντίξοες συνθήκες και να αντέξει κραδασμούς και πτώσεις (σε λογικό πλαίσιο).

Ως μοντέλο 16 ιντσών, το ProArt P16 διαθέτει πλήρη γκάμα θυρών συνδεσιμότητας, προσφέροντας έτσι στον χρήστη την ευελιξία που χρειάζεται για να συνδέσει λοιπές συσκευές, αξεσουάρ και περιφερειακά -κάτι που θα ικανοποιήσει απόλυτα το κοινό στο οποίο απευθύνεται το εν λόγω σύστημα. Έτσι λοιπόν η ASUS το έχει εφοδιάσει με δύο USB 3.2 Gen 2 Type-A, μία USB 3.2 Gen 2 Type-C, μία USB 4.0 Gen 3 Type-C (οι δύο Type-C υποστηρίζουν εξωτερικές οθόνες και PowerDelivery), μία HDMI 2.1 FRL, σύνθετη θύρα ήχου 3,5 χιλ., αναγνώστη καρτών SD Express και θύρα φόρτισης η οποία εν αντιθέσει με άλλα συστήματα έχει τετράγωνο σχήμα αντί για στρογγυλό.

Διαβάστε ολόκληρο το review