Καθώς η Uber προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο, η εταιρεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα μια νέα λειτουργία που διευκολύνει τη διαδικασία προγραμματισμού για τους επιβάτες.

Η λειτουργία προσφέρει έναν βολικό τρόπο για τους χρήστες να αναζητούν προορισμούς σε άλλη πόλη και να κάνουν κράτηση διαδρομών εκ των προτέρων πριν καν προσγειωθεί το αεροπλάνο τους. 

Η νέα λειτουργία της Uber αντιμετωπίζει την αύξηση των καλοκαιρινών ταξιδιών και έχει ως στόχο να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να κανονίσουν τη μεταφορά τους πολύ πριν από την άφιξη. Η Airlines for America προβλέπει ότι περίπου 271 εκατομμύρια επιβάτες θα πετάξουν παγκοσμίως μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, σε σύγκριση με 255 εκατομμύρια το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία αυτή αποτελούσε δημοφιλές αίτημα των επιβατών εδώ και πολύ καιρό.

GIF-of-City-Insights.gif.ad1b51104d0990c3bc3f04ad810b416c.gif

Με τη νέα λειτουργία, όταν ένας χρήστης σχεδιάζει μια διαδρομή, μπορεί να επιλέξει την επιλογή "Αναζήτηση σε διαφορετική πόλη" και να πληκτρολογήσει τον επιθυμητό προορισμό του. Το πιο χρήσιμο κομμάτι σχετικά με αυτό είναι η λειτουργία κράτησης, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να κλείσουν μια ώρα παραλαβής από μια τοποθεσία στην οποία θα ταξιδέψουν αργότερα την ίδια μέρα ή μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Επιπλέον, η Uber παρέχει εκτιμώμενους χρόνους αναμονής και κόστος για διαδρομές από τοπικά αεροδρόμια και εντός διαφόρων πόλεων. 

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 10.000 πόλεις, όπως η Αθήνα, το Μπουένος Άιρες, το Δουβλίνο, η Φλωρεντία, το Παρίσι, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάντο Ντομίνγκο, το Σίδνεϊ, το Τόκιο και το Βανκούβερ, μεταξύ πολλών άλλων.
Η Uber εγκαινίασε τη λειτουργία αυτή μαζί με πλήθος άλλων, όπως μια συνεργασία με την Flying Blue που επιτρέπει στα μέλη της να κερδίζουν μίλια, πρόσθετες κρατήσεις για το προϊόν "Uber Bubbles", όπου οι επισκέπτες στο Παρίσι μπορούν να κλείσουν εκδρομές με σαμπάνια, και μια δωρεάν εμπειρία κρουαζιέρας διάρκειας μίας ώρας στο Pont Marie