Εντούτοις όμως πολλές εφαρμογές εικονικής πληρωμής παραμένουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αχρησιμοποίητες από τους καταναλωτές, για την διενέργεια συναλλαγών. Συγκεκριμένα μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 51% είναι ενήμεροι σχετικά με τις εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικής πληρωμής, εκτός από του Paypal, ενώ ένα ποσοστό του 12% χρησιμοποιεί άλλες υπηρεσίες διαδικτυακής πληρωμής, όπως τα Google Wallet, MasterCard PayPass Wallet ή Square Wallet. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μία εταιρεία ερευνών την Comscore.
Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα από 1 εκ. Αμερικανούς καταναλωτές και από δυο ξεχωριστές έρευνες του Νοεμβρίου του 2012 για να καταλήξει στα συμπεράσματά της. Για τις ανάγκες της έρευνας η εταιρεία ορίζει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι ως μια οντότητα που αποθηκεύει ένα εικονικό αντίγραφο των περιεχομένων του πραγματικού πορτοφολιού των χρηστών. Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ψηφιακό πορτοφόλι αποτελεί μια καινοτόμο τεχνολογία, η οποία δεν έχει αποκτήσει την ευρεία αποδοχή ανάμεσα στους χρήστες, για ένα πλήθος λόγων, έλλειψη γνώσης της ύπαρξης αυτών αλλά και των πλεονεκτημάτων που αυτά προσφέρουν.
Επίσης τα χαμηλά ποσοστά υιοθέτησης της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών πορτοφολιών φαίνεται να συνδέονται και με τις ανησυχίες εκ μέρους των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια πραγματοποίησης διαδικτυακών πληρωμών, με ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων της έρευνας να φοβούνται το hacking και όχι μόνο.
Στη θεωρία, αλλά όχι ακόμη και στην πράξη, ο κόσμος επιθυμεί την πληρωμή μέσω του smartphone του, με τους μισούς να είναι πρόθυμοι να το κάνουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 62% εξέφρασε την άποψη ότι οι νέες τεχνολογίες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.
ΣΧΟΛΙΑ (15)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση