Ένα foldable τηλέφωνο είναι ακριβώς αυτό - ένα foldable τηλέφωνο.

Σε αντίθεση με τα smartphones τύπου μπάρας που χαρακτηρίζονται από ένα ενιαίο σώμα, τα foldable τηλέφωνα αποτελούνται από έναν κεντρικό μεντεσέ και δύο αναδιπλούμενες πλευρές. Ο μεντεσές χρησιμεύει ως κεντρικός άξονας για το άνοιγμα και το κλείσιμο του τηλεφώνου. Με την πάροδο του χρόνου, η Samsung εισήγαγε μοναδική τεχνολογία αιχμής στον μηχανισμό μεντεσέδων της σειράς Galaxy Z Fold για να δημιουργήσει έναν επαναστατικό σχεδιασμό μεντεσέδων σε κάθε καινούργια κυκλοφορία. Επιπλέον, η εταιρεία συνέχισε να μειώνει το πάχος της σειράς Galaxy Z Fold, ώστε το τηλέφωνο να μπορεί να μεταφέρεται οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Το Samsung Newsroom έκανε μια αναδρομή στην εξέλιξη του κομψού προφίλ και του χαρακτηριστικού σχεδιασμού μεντεσέδων της σειράς Galaxy Z Fold, η οποία είναι σήμερα λεπτότερη, ανθεκτικότερη και πιο συμπαγής από ποτέ.

[2019] Galaxy Fold

Η Αρχή των Foldable Τηλεφώνων: Διπλώνοντας και Ξεδιπλώνοντάς το 
Πάχος όταν διπλώνεται: 15.7-17.1mm Πάχος όταν ξεδιπλώνεται: 6.9-7.6mm Βάρος: 276gimage.png.dd8fa92f08d799f7ce60ddff061a5dd0.png
http://bit.ly/2Opk1Rh

Καθώς ο τρόπος ζωής των χρηστών συνεχίζει να αλλάζει, το ίδιο συμβαίνει και με τις ανάγκες τους. Η Samsung εισάγει σταθερά προηγμένες τεχνολογίες κάθε χρόνο για να ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές. Το Galaxy Fold, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019, διέθετε έναν πρωτοποριακό παράγοντα μορφής. Ήταν, δηλαδή, το πρώτο που παρείχε μια φυσική εμπειρία μεγάλης οθόνης όταν ξεδιπλώνεται και μια συμπαγή, φορητή εμπειρία όταν διπλώνεται. Η ενέργεια του "διπλώματος και ξεδιπλώματος" αναδείχθηκε ως μια νέα κατηγορία κινητής αλληλεπίδρασης και η Samsung εφάρμοσε μια πρωτόγνωρη τεχνολογία μεντεσέδων για να διασφαλίσει ότι αυτή η λειτουργικότητα θα ήταν φυσική και διαισθητική.

Ο μεντεσές που αναδιπλώνεται προς τα μέσα όχι μόνο ήταν οικείος και εύκολος στη χρήση, αλλά παρείχε – επίσης - ισχυρή προστασία στην οθόνη. Το τηλέφωνο μπορούσε να ανοίξει ομαλά σαν βιβλίο, αλλά να παραμείνει επίπεδο και λεπτό όταν διπλωνόταν. Οι διαστάσεις σε μέγεθος παλάμης αποτέλεσαν το κλειδί για την ευχρηστία του. Με το πρώτο Galaxy Fold, η Samsung πέτυχε μέγιστο πάχος σε διπλωμένο επίπεδο μόλις 17,1 χιλιοστά και εγκαινίασε την εποχή των έξυπνων foldable τηλεφώνων.

[2020] Galaxy Z Fold2

Η Εποχή του FlexMode: Μεντεσές Hideaway και Τεχνολογία Sweeper 
Πάχος όταν διπλώνεται: 13.8-16.8mm Πάχος όταν ξεδιπλώνεται: 6.0-6.9mm Βάρος: 282g

image.png.be532b733d9ee1ff5d285ac0f8a3aa2d.png

https://bit.ly/3hHQgHk

Το 2020 κυκλοφόρησε ο διάδοχος του πρωτοποριακού Galaxy Fold. Το Galaxy Z Fold2 ανέβασε τα foldable στο επόμενο επίπεδο με έναν ολοκαίνουργιο εξελιγμένο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Το πιο αξιοσημείωτο από τα πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά του ήταν ο μεντεσές Hideaway, ο οποίος συνέδεε απρόσκοπτα το σώμα του smartphone ενώ παράλληλα υποστήριζε το σταθερό δίπλωμα και ξεδίπλωμα. Οι χρήστες μπορούσαν να τοποθετήσουν το Galaxy Z Fold2 σε διάφορες γωνίες με τον μεντεσέ Hideaway για να βγάζουν εύκολα selfies και να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις στο FlexMode.

image.png.fd45dd218609a69d3b8d716f67d620bb.png

Τα περισσότερα από εξήντα μέρη του μεντεσέ Hideaway έκαναν πραγματικότητα τον καινοτόμο μηχανισμό διπλής CAM. Η επίπεδη επιφάνεια μεταξύ των δύο τμημάτων σε σχήμα κορυφογραμμής, το CAM, βοήθησε να διατηρηθεί η συσκευή ανοιχτή ή κλειστή και επέτρεψε τη λειτουργία FlexMode. Αυξάνοντας τον αριθμό των δομών CAM και των ελατηρίων, ο μεντεσές μπορούσε να υποστηρίξει αξιόπιστα μεγαλύτερες γωνίες. Ο μεντεσές Hideaway τοποθετήθηκε σε μια βέλτιστη θέση στο Galaxy Z Fold2 για ακόμα πιο λεπτό σχεδιασμό και μέγιστο πάχος σε διπλωμένο σχήμα μόλις 16,8 χιλιοστά.

Δεδομένου ότι ο μεντεσές διπλωνόταν συνεχώς όταν η συσκευή άνοιγε ή έκλεινε, υπήρχε ένα αναπόφευκτο κενό μεταξύ του μπροστινού μέρους της συσκευής και του περιβλήματος του μεντεσέ. Για να ελαχιστοποιήσει αποτελεσματικά αυτό το κενό, η Samsung έπρεπε να αναπτύξει ένα εξάρτημα που θα ήταν ανθεκτικό και ελαστικό χωρίς να προσθέτει επιπλέον όγκο. Εμπνευσμένη από τη βούρτσα μιας ηλεκτρικής σκούπας, η Samsung χρησιμοποίησε λεπτότατα κομμένες οπτικές ίνες για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, δηλαδή την Τεχνολογία Sweeper. Η Τεχνολογία Sweeper προστάτευσε την οθόνη του τηλεφώνου από την εξωτερική σκόνη και τα υπολείμματα που θα μπορούσαν να εισέλθουν μέσα από το κενό, παρέχοντας μια πιο ρευστή εμπειρία foldable συσκευής.

[2021] Galaxy Z Fold3

Η Λύση στη Μεγαλύτερη Πρόκληση του Foldable Τηλεφώνου: Αδιάβροχη Προστασία
Πάχος όταν διπλώνεται: 14.4-16.0mm Πάχος όταν ξεδιπλώνεται: 6.4mm Βάρος: 271g

image.png.3c328f99c363d03d37604b23ad536e32.png

https://bit.ly/3s6CZhF

Είναι δεδομένο ότι τα σημερινά smartphones είναι αδιάβροχα. Ωστόσο, ο μεντεσές που ανοίγει και κλείνει την οθόνη στα foldables θα ήταν πάντα εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης. Εάν διαρρέουν στο εσωτερικό της συσκευής υγρά, όπως ποτά ή ακόμη και νερό της βροχής, η συσκευή θα κινδύνευε με άμεση δυσλειτουργία.

Το Galaxy Z Fold3 ήταν το πρώτο foldable που ήταν ανθεκτικό στο νερό και αυτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι προηγούμενες foldable συσκευές. Η τεχνολογία αδιαβροχοποίησης της Samsung εφαρμόστηκε σε δύο περιοχές - στο εξωτερικό μέρος της οθόνης και στον μεντεσέ. Το εξωτερικό μέρος της οθόνης περιβαλλόταν από μια λαστιχένια ταινία που εμπόδιζε τη σκόνη και τα υγρά να εισέλθουν, ενώ τα μεταλλικά μέρη του μεντεσέ κατασκευάστηκαν από υλικά ανθεκτικά στη διάβρωση και επικαλύφθηκαν με ένα λιπαντικό μακράς διάρκειας. Ο ακροδέκτης που συνέδεε τις δύο κεντρικές πλακέτες που πλαισίωναν τον μεντεσέ σφραγίστηκε με ένα σιλικονούχο παρέμβυσμα με σκλήρυνση στη θέση (CIPG) που εμπόδιζε την είσοδο υγρών στη συσκευή. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν εύκαμπτα καλώδια τυπωμένων κυκλωμάτων (FPCB) για την προστασία των ευαίσθητων εξαρτημάτων.

image.png.4b10f764e858734d8bc34085e6ff2ba8.png

Το Armor Aluminum, ένα ανθεκτικό υλικό που αντέχει στους εξωτερικούς κραδασμούς και μειώνει τον κίνδυνο παραμορφώσεων ή γρατζουνιών, χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει το Galaxy Z Fold3 να επιτύχει έναν ακόμη λεπτότερο και ελαφρύτερο παράγοντα μορφής.

Το Armor Aluminum εφαρμόστηκε στις δύο άκρες που αποτελούν το εξωτερικό και στο περίβλημα που περιβάλλει τον μεντεσέ. Διάφορα εξαρτήματα συσκευάστηκαν πυκνά στο εσωτερικό του μεντεσέ Hideaway του Galaxy Z Fold3 για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία FlexMode και να διασφαλίσουν το ομαλό άνοιγμα και κλείσιμο. Για την υποστήριξη αυτών των λειτουργιών, το περίβλημα του μεντεσέ έπρεπε να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά.

Επίσης, εξελίχθηκε και η Τεχνολογία Sweeper που έκλεισε το κενό μεταξύ του μεντεσέ και του σώματος του foldable. Καθώς η συσκευή γινόταν πιο λεπτή, οι τρίχες του σαρώθρου μίκρυναν για να βελτιωθεί η αισθητική, ενώ παράλληλα ο μεντεσές παρέμενε ασφαλής από τη σκόνη και τα εξωτερικά σωματίδια. Αυτές οι καινοτομίες επέτρεψαν στο Galaxy Z Fold3 να έχει πάχος 16,0 χιλιοστών, όταν είναι διπλωμένο.

[2022] Galaxy Z Fold4

Από Περιστρεφόμενο σε Γραμμικό: Ένας Λεπτότερος και Ελαφρύτερος Μεντεσές 
Πάχος όταν διπλώνεται: 14.2-15.8mm Πάχος όταν ξεδιπλώνεται: 6.3mm Βάρος: 263g

image.png.322a1afda9f197cf56dc3159242fff7a.png

https://bit.ly/3p4Xo62

Το Galaxy Z Fold4, που παρουσιάστηκε το 2022, σημείωσε σημαντική μείωση του βάρους και του πάχους του. Στα 263 γραμμάρια, η συσκευή ζύγιζε σχεδόν 20 γραμμάρια λιγότερο από το Galaxy Z Fold2 που ήταν 282 γραμμάρια. Το μέγιστο πάχος σε αναδιπλωμένη μορφή ήταν 15,8 χιλιοστά, καθιστώντας αυτό το foldable το λεπτότερο της σειράς μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για άλλη μια φορά, η Samsung έφερε την καινοτομία στο foldable με την υπογραφή της και πετυχαίνοντας έτσι ένα εύχρηστο, λεπτό και με ελαφρύ σώμα αποτέλεσμα. 

Επανασχεδιασμένος ώστε να είναι 21% ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του, ο νέος μεντεσές του Galaxy Z Fold4 φιλοξένησε το μεγαλύτερο πλάτος και το μικρότερο μήκος της οθόνης κάλυψης. Ενώ το προηγούμενο foldable της σειράς χρησιμοποιούσε γρανάζια που μπλέκονταν μεταξύ τους για να εξασφαλίζει ομοιόμορφο δίπλωμα και ξεδίπλωμα της οθόνης, το Galaxy Z Fold4 άλλαξε την κίνηση του μεντεσέ από περιστροφική σε γραμμική. Αυτή η προσαρμογή μείωσε δραστικά το βάρος, το πάχος και τον αριθμό των εξαρτημάτων, γεγονός που απλοποίησε την κατασκευή και βελτίωσε την ανθεκτικότητα της συσκευής. Με το Galaxy Z Fold4, η Samsung κατασκεύασε τον λεπτότερο και ελαφρύτερο μεντεσέ της μέχρι εκείνη τη στιγμή, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο ανθεκτικότητας με τον προηγούμενο παράγοντα μορφής. 

[2023] Galaxy Z Fold5

FlexHinge: Το Μυστικό για ένα Πλήρες Foldable Τηλέφωνο
Πάχος όταν διπλώνεται: 13.4mm Πάχος όταν ξεδιπλώνεται: 6.1mm Βάρος: 253g

image.png.8f197ccefb1840719a705914e1f13d71.png

https://bit.ly/3Dt2nVp

Το 2023, το Galaxy Z Fold5 παρουσίασε στον κόσμο την επόμενη γενιά των foldable smartphones. Απομακρυνόμενη από τον παραδοσιακό μεντεσέ Hideaway Hinge, η Samsung παρουσίασε έναν νέο τύπο μηχανισμού που ονομάζεται FlexHinge, παρουσιάζοντας έτσι μια πρόοδο στην αναδιπλούμενη καινοτομία. Με βελτιωμένη ευελιξία και ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, ο FlexHinge κατέστησε δυνατή την καμπύλωση της οθόνης μέσα στον μεντεσέ σαν σταγόνα νερού, χρησιμοποιώντας τέσσερις άξονες κίνησης και μια δομή διπλής ράγας που επέτρεπε στα μέρη να γλιστρούν κατά μήκος της. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία μεντεσέδων, οι δύο οθόνες μπορούσαν να διπλωθούν ομοιόμορφα χωρίς τσακίσματα ή κενά.

image.png.a8a5afeae1e2adbea72a0cdbc9d8c675.png

Αυτός ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης είχε ως αποτέλεσμα την πιο ελαφριά και λεπτή συσκευή της σειράς Galaxy Z Fold. Πάνω από δύο χιλιοστά λεπτότερο από τον προκάτοχό του, το μέγιστο πάχος του Galaxy Z Fold5 είναι 13,4 χιλιοστά όταν είναι διπλωμένο. Η συσκευή ζυγίζει επίσης 253 γραμμάρια - 10 γραμμάρια ελαφρύτερη από τον προκάτοχό της - καθιστώντας το πιο συμπαγές, φορητό και σταθερό όταν είναι διπλωμένο. Το κομψό, συμπαγές σχήμα του τηλεφώνου θα μπορούσε να εκτιμηθεί από οποιαδήποτε γωνία.

Κάθε χρόνο, η Samsung βελτιώνει τη σειρά Galaxy Z Fold αξιοποιώντας την ακριβή μηχανική και τις σχολαστικές διαδικασίες κατασκευής. Κάθε λεπτομέρεια εξετάζεται προσεκτικά, ξεκινώντας από τους εσωτερικούς μηχανισμούς και φτάνοντας έως τον εξωτερικό σχεδιασμό. Ο επανασχεδιασμός των μεντεσέδων και του πάχους της συσκευής,  χαρακτηριστικά που είναι βασικά στα foldables, έχει βελτιώσει πάρα πολύ τη χρησιμότητα της σειράς Galaxy Z Fold. Η Samsung θα συνεχίσει να βασίζεται στην κληρονομιά των πρωτοφανών foldable, διασφαλίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για μια ακόμη πιο άνετη ζωή.

Ανακαλύψτε την επόμενη γενιά καινοτομιών της Samsung στο Galaxy Unpacked στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι.

Διαφημιστική καταχώριση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε