Ο σημαντικότερος λόγος για την τεράστια πτώση είναι όπως φαίνεται οι κεφαλαιακοί περιορισμοί λόγων capital controls, κάτι που οδήγησε την ελληνική αγορά σε «ιστορικά χαμηλά επίπεδα». Εξίσου πτωτική πορεία σημείωσαν οι πωλήσεις υπολογιστών και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αν και σε περιορισμένο βαθμό, αφού σύμφωνα με την IDC η πτώση των πωλήσεων έφτασε το 23% κατά μέσο όρο.
Συνολικά 18.4 εκ. συσκευές διατέθηκαν την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2015 έναντι 23.8 εκ. ηλεκτρονικών υπολογιστών το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς, με τις διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες να παίζουν και αυτές το ρόλο τους για το μεγάλο ποσοστό μείωσης, σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Στη «γειτονιά» μας, πτώση 21.2% παρουσίασε η Γαλλία και 23.3% η Γερμανία ενώ πιο συγκρατημένη ήταν η μείωση πωλήσεων υπολογιστών στη Μεγάλη Βρετανία στο 11.15% και ακόμα καλύτερα τα πράγματα στην Ισπανία που περιόρισε τις απώλειες στο 3.3%
Στις εταιρείες που ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο χώρο, με τις περισσότερες πωλήσεις, βλέπουμε την Hewlett Packard στην κορυφή με μερίδιο 23.7%, αλλά και πωλήσεις μειωμένες κατά 17.1%.Με πτώση στις πωλήσεις κατά 20%, ακολουθεί η Lenovo, διατηρώντας πάντα υψηλό μερίδιο στην αγορά με 20%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε την Dell με μερίδιο 10.1%, στη συνέχεια την Acer με 9.6% και την ASUS με 8.2%.
Site: Sepe
ΣΧΟΛΙΑ (53)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση