Η πρόσφατη έγκριση πακέτου αμοιβής ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Elon Musk από τους υποστηρικτές του φαίνεται να μην εντυπωσίασε όλους.

Στο Fort Lauderdale, ένα περιστατικό βανδαλισμού κατά δεκάδων Tesla Cybertrucks έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, με τα οχήματα να βρίσκονται καλυμμένα με μηνύματα κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, σε 34 οχήματα από ανοξείδωτο χάλυβα βρέθηκαν με υβριστικά συνθήματα γραμμένα με μαύρο σπρέι. Το περιστατικό εντοπίστηκε την Παρασκευή, με τα οχήματα να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο στάθμευσης χωρίς περίφραξη ή φύλαξη. Πιθανολογείται ότι τα οχήματα βρίσκονταν εκεί λόγω του τελευταίου προβλήματος που έχει αναφερθεί για το Cybertruck και αφορά τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων.

Παρά την ευκολία με την οποία αφαιρέθηκε το σπρέι από τα περισσότερα οχήματα, μερικά εξακολουθούν να φέρουν μαύρα σημάδια. Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου κυκλοφόρησαν εικόνες των βανδαλισμένων οχημάτων.

Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια ένδειξη δυσαρέσκειας προς τον Musk και κατ' επέκταση προς την Tesla, ή απλώς ως η ενέργεια ενός μεμονωμένου ατόμου που βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τη διαφωνία του, ακόμα και για το ίδιο το μοντέλο.

Το Cybertruck έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων από την κυκλοφορία του, λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του που παραπέμπει σε cyberpunk σενάρια, εμπνευσμένα από ταινίες όπως το Blade Runner. Ωστόσο, το όχημα έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα, από παράπονα για την ποιότητα κατασκευής μέχρι απογοητευτικές αναφορές για την αυτονομία του.

Πρόσφατα, η Tesla αντιμετώπισε ένα νέο σοβαρό ζήτημα που οδήγησε σε μαζική ανάκληση οχημάτων λόγω προβλήματος με το πεντάλ του γκαζιού και το οποίο η εταιρεία το έλυσε με έναν μάλλον εύκολο τρόπο. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με συσσώρευση αποθεμάτων, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται να μειώνεται.

Το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία αφορά τη διακοπή των παραδόσεων του Cybertruck λόγω ενός ελαττωματικού υαλοκαθαριστήρα. Tο περιστατικό προστίθεται στη σειρά δυσκολιών που αντιμετωπίζει το πολυσυζητημένο όχημα τον πρώτο του χρόνο στην αγορά.

Παρά τις προκλήσεις, το Cybertruck παραμένει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα οχήματα στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, αντανακλώντας τόσο την καινοτομία όσο και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την εισαγωγή ριζοσπαστικών σχεδίων στην αγορά. 

  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 13