Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επιβεβαίωσε την αναβολή της παρουσίασης του Robotaxi, επιβεβαιώνοντας έτσι προηγούμενη αναφορά του Bloomberg.

Η αρχική ημερομηνία αποκάλυψης είχε οριστεί για τις 8 Αυγούστου, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετατίθεται για τον Οκτώβριο.
Ο Musk ανέφερε ότι ζήτησε μια σημαντική αλλαγή στο μπροστινό μέρος του σχεδιασμού, ενώ ο επιπλέον χρόνος θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες στο όχημα. Παρόλο που δεν επιβεβαίωσε το νέο χρονοδιάγραμμα, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του έτους.

Η Tesla εργάζεται εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη ενός οχήματος σχεδιασμένου εξ αρχής για αυτόνομη οδήγηση. Το Ρομποταξί αποτελεί μέρος του οράματος της εταιρείας για το μέλλον των μεταφορών, παράλληλα με τις προσπάθειες για την επίτευξη πλήρους αυτονομίας στα υπάρχοντα οχήματα μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Οι λεπτομέρειες για το Ρομποταξί παραμένουν περιορισμένες. Ωστόσο, ο Musk έχει υπαινιχθεί ότι το όχημα δεν θα διαθέτει τιμόνι ή πεντάλ, ενώ ο σχεδιασμός του θα θυμίζει το Cybertruck. Ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε η Tesla ενδέχεται να έχει αποκαλύψει μέρος του εσωτερικού του οχήματος.

Η απόφαση για αναβολή της παρουσίασης και οι αλλαγές στο σχεδιασμό υπογραμμίζουν τη σημασία που αποδίδει η Tesla στο συγκεκριμένο έργο. Η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι το Robotaxi θα ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμά της για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα μεταφοράς.

Παράλληλα, η Tesla συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης στα υπάρχοντα οχήματά της. Ο Musk έχει επανειλημμένα τονίσει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει πλήρη αυτονομία μέσω ενημερώσεων λογισμικού στα οχήματα που έχουν παραδοθεί από το 2016 και μετά.

 Η ανάπτυξη του Robotaxi αντανακλά τη στρατηγική της Tesla να πρωτοπορήσει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και των υπηρεσιών μεταφοράς Με τη δημιουργία ενός οχήματος ειδικά σχεδιασμένου για αυτόνομη λειτουργία, η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει νέους ορίζοντες στην αγορά των μεταφορών, αν και για πολλούς, κάτι τέτοιο απέχει ακόμα αρκετά χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα.
  • Haha 2