Η BP επένδυσε το ποσόν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην ισραηλινή StoreDot, μία εταιρία start-up η οποία διατείνεται ότι με τις μπαταρίες της τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα φορτίζονται σε 5 λεπτά.

Ο πετρελαϊκός «γίγαντας» ανακοίνωσε ότι το venture capital παράρτημά της, η BP Ventures, επένδυσε στην εταιρία που εδρεύει στο Τελ Αβίβ καθώς σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις λειτουργίες της. Η μονάδα φορτηγών της Daimler επένδυσε 60 εκατομμύρια στην StoreDot τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η StoreDot διατείνεται ότι οι μπαταρίες της είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δίνουν τη δυνατότητα στα ηλεκτροκίνητα οχήματα να κάνουν διαδρομή 300 μιλίων με μία πλήρη φόρτιση.

Παράγει τις λεγόμενες «flash batteries», μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτροκίνητα οχήματα, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρία μπορούν να φορτίσουν σε μόλις λίγα λεπτά. Οι μπαταρίες αποτελούνται από οργανικές ενώσεις και νανο-υλικά.

Παρόμοια τεχνολογία αναπτύσσει η StoreDot για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων σε 5 λεπτά, ενώ τα προϊόντα της θα διατίθενται στο εμπόριο από το 2019.

CNBC