Η Volvo, όπως σχεδόν κάθε άλλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, εργάζεται πάνω στην δική της τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων. Τελευταία ωστόσο η τεχνολογία της αντιμετώπισε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα.

Καθώς η εταιρεία πραγματοποιούσε δοκιμές στην Αυστραλία ανακάλυψε ότι τα καγκουρό προκαλούσαν σύγχυση στα συστήματα των αυτόνομων οχημάτων της.

 

Το σύστημα ανίχνευσης των οχημάτων της έχει εκτεθεί το παρελθόν σε διάφορα μεγάλου μεγέθους ζώα – για παράδειγμα έχουν βρεθεί στο δρόμο του τάρανδοι στη Σουηδία, και μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε ελάφια, καριμπού κ.ά. Όμως τα καγκουρό κινούνται πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα ζώα και τα άλματα τους προκαλούν σύγχυση στο σύστημα. “Όταν βρίσκονται στον αέρα, μοιάζουν σαν να βρίσκονται πολύ μακριά ενώ όταν προσγειώνονται στο έδαφος δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά” δήλωσε στο ABC ο Τεχνικός Διευθυντής της Volvo Australia, David Pickett.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων με ζώα είναι με καγκουρό στην Αυστραλία, ωστόσο το να κάνεις το σύστημα ανίχνευσης των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων να τα ανιχνεύει με ακρίβεια είναι μόνο μέρος της διαδικασίας ανάπτυξής του.

 

Η Volvo δεν πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα ζώα θα αποτελέσουν την αιτία για να μην “πιάσει” την προθεσμία που έχει θέσει για την παραγωγή των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων της. Να αναφέρουμε ότι η Volvo έχει συνεργαστεί με μία σειρά από εταιρείες όπως η Nvidia και Autoliv για την ανάπτυξη των self-driving οχημάτων της τα οποία σκοπεύει να ξεκινήσει να πουλάει από το 2021.

 

Link.png Site: Engadget