Πρόσφατα, η Ταϊβανέζικη εταιρεία Hon Hai Precision Industry Co. γνωστή και ως Foxconn Technology Group ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη κατασκευή ενός εργοστασίου στο Wisconsin, των ΗΠΑ, στο οποίο σκοπεύει να παράγει τηλεοράσεις. Το εργοστάσιο αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης επένδυσης, ύψους $10 δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

Τώρα, οι Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota Motor Corp.και Mazda κατέληξαν σε συμφωνία για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κατασκευή ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ στο οποίο θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά οχήματα. Το εργοστάσιο θα στοιχίζει $1,6 δισεκατομμύρια και πρόκειται να παράγει περίπου 300 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια περιοχή των ΗΠΑ θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσει 4000 θέσεις εργασίας. Ως μέρος της συμφωνίας, η Toyota θα αποκτήσει το 5% της Mazda επίσης.

 

Η συνεργασία των δύο Ιαπωνικών εταιρειών είναι μία εξαιρετική κίνηση αν λάβουμε υπόψη μας πόσο πολυπληθές είναι το τοπίο στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο παράξενο και αν μοιάζει κάτι τέτοιο αυτή τη περίοδο.

 

Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ανταγωνίζονται απλώς μεταξύ τους, αλλά ανταγωνίζονται και τις εταιρείες ηλεκτρονικών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην τεχνολογία τον ηλεκτροκίνητων ή των αυτόνομων οχημάτων (π.χ Intel, Apple, Nvidia κ.ά). Χάρη σε τέτοιου είδους συνεργασίες, μαζεύονται αρκετοί πόροι που θα τις βοηθήσουν τόσο να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες όσο και να ανταγωνιστούν άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στο τομέα.

 

Link.png Site: Engadget