Την παραίτησή του από τη θέση του CEO υπέβαλε ο ιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, έπειτα από πιέσεις των μετόχων. Η κίνησή του ήρθε έπειτα από μία σειρά σκανδάλων που ξέσπασαν γύρω από την εταιρεία, ανάμεσα στα οποία και καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως θα πάρει επ’ αόριστον άδεια, έπειτα από τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του σε ατύχημα. Θα παραμείνει πάντως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με τους New York Times, πέντε από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας είχαν απαιτήσει την άμεση παραίτησή του από CEO. Έτσι, αυτό που ξεκίνησε ως κρίση της δημόσιας εικόνας της εταιρείας, κατέληξε στην απομάκρυνση των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών, όπως του CEO, και του CFO.

 

Ο Kalanick προσωποποιούσε το ήθος της Uber: επιτυχία με κάθε κόστος. Έτσι, χάρις στην ηγετική της θέση στις υπηρεσίες ride-sharing, μόνο πέρυσι μπόρεσε να προσελκύσει σε κεφάλαια όσα όλη η βρετανική start-up σκηνή.
Ωστόσο, για να τα καταφέρει, δεν λειτούργησε πάντοτε δεοντολογικά. Κι αυτό γιατί η εταιρεία βρέθηκε να εξαπατά τοπικές αρχές ή να κακομεταχειρίζεται τους υπαλλήλους της, ενώ έφτασε στο σημείο να κατηγορείται πως έκλεψε εμπορικά μυστικά από ανταγωνιστές της.

 

Σύμφωνα με τον Dan Primack, ο οποίος καλύπτει το επιχειρηματικό ρεπορτάζ για το πρακτορείο Axios, μετά την παραίτηση του Kalanick, οι προοπτικές της Uber είναι “αρκετά ευοίωνες”.

 

Link.png Site: BBC