Αναμφισβήτητα, στη κατασκευή ενός ιπτάμενου… αυτοκινήτου υπάρχουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ότι πρέπει να εξοπλίζονται με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να πετούν αλλά και για να κινούνται στο δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι ογκώδη και βαριά ως αποτέλεσμα πολλών συμβιβασμών.

Οι εταιρείες Italdesign και Airbus ωστόσο ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, και αποκάλυψαν το αυτόνομο Pop.Up, ένα concept που χρησιμοποιεί αρθρωτή σχεδίαση, έχοντας ως βάση μία κάψουλα επιβατών που συνδέεται σε διάφορα αρθρώματα. Ανάλογα τις απαιτήσεις, η κάψουλα μπορεί να κινείται στο δρόμο χρησιμοποιώντας τέσσερις τροχούς ή να πετάει συνδεδεμένη σε ένα quadcopter.

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε στην Τεχνητή Νοημοσύνη του Pop.Up που επιθυμείτε να σας πάει, και εκείνο αυτόματα θα επιλέξει τον τρόπο με βάση τις διαθέσιμες διαδρομές και τις συνήθειες σας. Η Airbus μάλιστα εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχει δυνατότητα χρήσης της κάψουλας και σε δίκτυο Hyperloop όταν θα γίνει διαθέσιμο.

 

Η Airbus πιστεύει ότι αυτό το on-demand δίκτυο μεταφοράς που σχηματίζεται από κάψουλες Pop.Up μπορεί να μειώσει δραστικά τους χρόνους μετακινήσεων ενώ δεν θα υπάρχουν μποτιλιαρίσματα στους δρόμους. Βεβαίως, το Pop.Up αποτελεί σήμερα απλώς ένα πρωτότυπο, ένα concept, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αν η Airbus δεσμευτεί να το μετατρέψει σε πραγματικό προϊόν, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά χρόνια ακόμη ωσότου το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους ή να πετάει.

 

 

Link.png Site: Engadget