Μεγάλη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Tesla την Παρασκευή στη Wall Street, με συνέπεια για κάποιο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει χρηματιστηριακή αξία την BMW.

Αιτία για την άνοδο ήταν οι δηλώσεις του Elon Musk, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως σύντομα η Tesla θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του πολυαναμενόμενου Model 3, ώστε να μπορεί να το αγοράσει οποιοσδήποτε καταναλωτής το επιθυμεί.

 

Η αύξηση άγγιξε το 1,9%, με συνέπεια η Tesla να ξεπεράσει τα 61,3 δισ. δολάρια που είναι η χρηματιστηριακή αξία της BMW. Μέχρι το τέλος πάντως της συνεδρίασης της Wall Steet, η αξία της μετοχής της εταιρείας διορθώθηκε, με συνέπεια να βρεθεί να υπολείπεται από την BMW κατά 2,4 εκατομμύρια.

 

Bέβαια, το προβάδισμα της Tesla είχε να κάνει με την τιμή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο εταιρειών στο χρηματιστήριο. Έτσι κι αλλιώς, η Tesla ακόμη παράγει μόλις 80.000 αυτοκίνητα, έναντι των 2,4 εκατομμυρίων της BMW.

 

Και πάλι, η περασμένη Παρασκευή αποτελεί ορόσημο για την επιχείρηση του Elon Musk. Όταν μάλιστα ξεκινήσει πραγματικά η μαζική παραγωγή του Model 3, και δεν θα πρόκειται απλώς για μία εκτίμηση του ιδρυτή της, η Tesla ενδεχομένως θα ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία ακόμη και τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Link.png Site: http://mashable.com/2017/06/10/tesla-bmw-market-share/#r2yMclPOyqqG'][/url]