Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της Ford εκτιμάται γύρω στα $45,1 δισεκατομμύρια. Της Tesla βρίσκεται στα $47,8 δισεκατομμύρια. Πέρυσι, η Tesla παρέδωσε λιγότερα από 80 χιλιάδες αυτοκίνητα (περίπου 76 χιλιάδες). Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 6,7 εκατομμύρια οχήματα.

Η μετοχή της εταιρείας που συν-δημιούργησε ο Elon Musk έκλεισε την Δευτέρα, 4 Απριλίου με άνοδο περίπου 7%, αφότου έγινε γνωστό ότι παρέδωσε 25 χιλιάδες αυτοκίνητα (με τα μισά να είναι τύπου Model X) το πρώτο τρίμηνο του 2017. Οι επενδυτές εξέλαβαν τα νέα ως ένα σημάδι ότι η Tesla μπορεί και πετυχαίνει τους στόχους της όσον αφορά στην ανάπτυξη της μετά και την ανακοίνωση του οικονομικότερου Model 3.

 

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας τώρα κυμαίνεται κοντά στα 48 δισεκατομμύρια δολάρια και από ότι φαίνεται η επένδυση της Κινέζικης Tencent βοήθησε εξίσου στην άνοδο της μετοχή της. Ο CEO και co-founder της Tesla, Elon Musk χρησιμοποίησε το Twitter για να “πειράξει” όσους είχαν εκφράσει απαισιοδοξία για το μέλλον της εταιρείας.


H Ford κατασκευάζει αυτοκίνητα για περισσότερα από 100 χρόνια, και η χρηματιστηριακή της αξία είναι το προϊόν απτών αποτελεσμάτων. Για ορισμένους αναλυτές, όπως ο David Sullivan του AutoPacific, το ότι η Tesla προσπέρασε την Ford είναι ακατανόητο. “Είναι ακατανόητο ότι μία εταιρεία που έχει το παγκόσμιο εύρος και βάθος της Ford ξαφνικά αποτιμάται με μικρότερη ή ίση αξία με την Tesla” δήλωσε στο Bloomberg.

 

Ο Elon Musk πάντως λέει πως η Tesla θα είναι ικανή να παράγει ως και 500 χιλιάδες οχήματα το 2018 μετά το λανσάρισμα του Model 3. Αν θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο για την ώρα είναι κάτι που παραμένει άγνωστο. Ότι δύο εταιρείες, όπως η Ford και η Tesla έχουν παρόμοια χρηματιστηριακή αξία είναι κάτι που αναδεικνύει τις διαφορές τους, και σύμφωνα με το Engadget δείχνει πως μία εταιρεία που δημιουργεί επικεφαλίδες, μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να επενδύσουν τα χρήματα τους σε ένα υποθετικό μέλλον.

 

Link.png Site: Engadget