Θα χρειαστούν ορισμένα χρόνια ακόμη ωσότου η Tesla λανσάρει επίσημα το Model Y, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα από τώρα να γνωρίζουμε ορισμένα στοιχεία για την εμφάνιση του.

Ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση για το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της, στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της.

 

Η εικόνα που έδωσε βεβαίως στη δημοσιότητα κρύβει πολλά και είναι αρκετά σκοτεινή ώστε να μην αποκαλύπτει κάτι ουσιαστικά, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα παρατηρήσετε την απουσία καθρεπτών στο design του. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε αν το design είναι ημιτελές ή πράγματι η Tesla πιστεύει ότι οι καθρέπτες δεν θα είναι απαραίτητοι όταν κυκλοφορήσει το 2019. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πάντως είναι ότι δεν πρόκειται να βασιστεί στην πλατφόρμα του Model 3, επειδή ο CEO της Tesla, Elon Musk θέλει να επιταχύνει και να βελτιστοποιήσει τη μέθοδο παραγωγής.

 

Την ώρα λοιπόν που σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη και να εξορθολογήσουν τη διαδικασία παραγωγής, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων οδηγούνται στη λύση των κοινών ή των αρθρωτών πλατφορμών, ο CEO της Tesla, σκέφτεται το αντίθετο. Πιστεύει για παράδειγμα ότι η επιλογή να βασιστεί το Model Χ, στη πλατφόρμα του Model S ήταν ένα λάθος. “Θα ήταν καλύτερα να είχαμε απλώς σχεδιάσει ένα SUV όπως θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο, και ένα sedan όπως θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο” είπε μεταξύ άλλων ο Elon Musk.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση επίσης δίνει τη δυνατότητα στην Tesla να χρησιμοποιήσει νέες και καλύτερες κατασκευαστικές τεχνικές για το SUV, και παράλληλα να μειώσει τις δαπάνες. Για παράδειγμα, ο CEO της Tesla επιθυμεί να μειωθεί το μήκος των καλωδιώσεων που απαιτούνται στην κατασκευή των οχημάτων της εταιρείας για να εξορθολογιστεί και να επιταχυνθεί η παραγωγή με τη χρήση ρομπότ.

 

Εκτός από την μάλλον… σκοτεινή εικόνα του επερχόμενου crossover/ SUV της, η Tesla καθησύχασε τους πάντες ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει η παραγωγή του Model 3 τον Ιούλιο. Τότε είναι που θα λανσαριστεί και ο online configurator, ξεκινώντας με τις απλούστερες επιλογές, όπως είναι το χρώμα του αυτοκινήτου, οι ζάντες κ.ά. Κατά τη διάρκεια επίσης της συνάντησης με τους μετόχους της εταιρείας, ο CEO, Elon Musk είπε ότι “υπάρχουν περισσότερα, από όσα λέγονται εδώ” ενδεχομένως υπονοώντας το ημιφορτηγό που φημολογείται ότι ετοιμάζει η εταιρεία.

 

Link.png Site: Engadget