Η Google έχει κάνει γνωστά τα σχέδια της για τη τεχνολογία wireless Android Auto από την Άνοιξη του 2016, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει την πολυπόθητη εμπορική επιτυχία.

Όμως αυτό αναμένεται σύντομα να αλλάξει, αν αποδειχτεί επιτυχημένο το σύστημα της JVCKenwood. Η γνωστή εταιρεία έκανε γνωστό πως πρόκειται να αποκαλύψει ένα high-end σύστημα για αυτοκίνητα που θα υποστηρίζει “ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto” στην έκθεση CES 2018 τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία για την ώρα κρατάει μυστικές τις περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ανακοίνωσε πως ο νέος high-end AV multimedia receiver που διαθέτει οθόνη HD (1280 x 720 pixels) τεχνολογίας LCD με ευρείες γωνίες θέασης υποστηρίζει βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα με smartphones υποστηρίζοντας Apple CarPlay καθώς και “wireless connectivity for Android Auto".

Πάντως ο συγκεκριμένος receiver δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα, αφού θα περάσουν λίγοι μήνες από την επίσημη παρουσίασή του στην CES μέχρι να διατεθεί στην αγορά. Επίσης πρόκειται να είναι αρκετά ακριβός. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να είναι μία από τις καλύτερες λύσεις στην αγορά για να χρησιμοποιείτε την πλοήγηση και παράλληλα να ακούτε μουσική χωρίς να είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε ενσύρματη σύνδεση της Android συσκευής σας.

Engadget