Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Κινέζικη BAIC Motor Corporation, θα επενδύσει $735 εκατομμύρια σε υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην περιοχή.

Η Daimler AG (οι Mercedes-Benz και Smart είναι θυγατρικές της) αποκάλυψε ότι ένα μεγάλο ποσό από τα παραπάνω χρήματα θα ξοδευτούν στην κατασκευή ενός νέου Κινέζικου εργοστασίου μπαταριών υπό την κοινοπραξία Beijing Benz Automotive Co.,Ltd.

 

Η επένδυση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κινέζικη υποδομή ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε άλλο παρά… αλτρουιστικής φύσης είναι. Προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ιδιαίτερα υψηλής φορολογίας στην εισαγωγή προϊόντων, φορολογία που εμποδίζει πολλές, διεθνούς επιπέδου εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους στη Κίνα, η δημιουργία της κοινοπραξίας ήταν μία αναγκαιότητα.

 

Σε μία πρόσφατη δήλωση του, το στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, Hubertus Troska προέβλεψε ότι “μέχρι το 2025, η Κινέζικη αγορά θα έχει σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο των ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz”. Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η επένδυση και η κοινοπραξία θα έχουν πιάσει τόπο. Οι δύο εταιρείες τέλος, ανακοίνωσαν πως το σύνολο των $735 εκατομμυρίων θα επενδυθεί στα ηλεκτρικά οχήματα στη Κίνα μέχρι το 2020.

 

Link.png Site: Engadget