Τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού της φορτηγού έκανε η Daimler την Τετάρτη, προλαβαίνοντας την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου που έχει προαναγγείλει πως θα κάνει η Tesla.

Το E-Fuso Vision One, όπως ονομάζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το όχημά της, παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση στο Τόκιο. Το φορτηγό έχει αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων, μεταφέροντας φορτίο έως 11 τόνους.

 

Αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας να “εξηλεκτρίσει” στο μέλλον όλα τα μεγάλα οχήματά της, ενόψει της απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που σχεδιάζουν να επιβάλουν πολλές πόλεις στον πλανήτη. Η παραπάνω αυτονομία θα επιτυγχάνεται από την πιο ισχυρή έκδοση του E-Fuso, η οποία θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας έως 300 kWh.

 

Παρόλο που η Daimler δεν δίνει πολλές πληροφορίες για τις δυνατότητες ταχείας φόρτισης, στο δελτίο Τύπου της σημειώνει πως σε λίγα χρόνια, στις “ώριμες αγορές” για την ηλεκτροκίνηση, όπως στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, θα υπάρχει η απαραίτητη υποδομή για να μπορεί το E-Fuso να πραγματοποιεί τα καθημερινά του δρομολόγια.

 

Link.png Site: Verge