Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν χρειάζεται να σηκώνουν μεγάλα βάρη, οι εργάτες καταπονούνται από το γεγονός ότι οι περισσότερες εργασίες γίνονται πάνω από το ύψος του κεφαλιού και είναι επαναλαμβανόμενες – έως και 4.600 φορές κάθε ημέρα ή 1 εκατ. φορές κάθε χρόνο.
Για να κάνει πιο εύκολη την εκτέλεσή τους, αλλά και για να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού, η Ford συνεργάστηκε με την Ekso Bionics, κατασκευάστρια εξωσκελετών, για τη δοκιμή του EksoVest σε δύο εργοστάσια στις ΗΠΑ.
Το EksoVest είναι ένας εξωσκελετός που καλύπτει το άνω τμήμα του κορμού, αυξάνοντας κατά 3-6 κιλά την ανυψωτική ικανότητα κάθε χεριού. Επίσης, είναι αρκετά ελαφρύς, ώστε να μην εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των χεριών.
Η δοκιμή έδειξε πως μπορεί όντως να μειώσει την καταπόνηση από τις επαναλαμβανόμενες εργασίες. Έτσι, η Ford σχεδιάζει να επεκτείνει το πιλοτική πρόγραμμα και σε άλλες εγκαταστάσεις της, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Νότια Αμερική.
Site: Futurism
ΣΧΟΛΙΑ (17)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση