Την πρόοδο που έχει κάνει η “Βαρετή Εταιρεία” (Boring Company) του Elon Musk, ώστε να δώσει “σάρκα και οστά” στο σχέδιο κατασκευής υπόγειων τούνελ που θα δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό, πιστοποιεί φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος στο Twitter.

Στην εικόνα απαθανατίζεται το πρώτο τμήμα υπόγειας σήραγγας που έχει υλοποιηθεί στο Λος Άντζελες. Αν και το τμήμα αυτό έχει μήκος μόλις 150 μέτρα, δείχνει εντελώς έτοιμο, αφού σε αττό έχει εγκατασταθεί και σιδηροτροχιά για τη μεταφορά των οχημάτων.

 

Όπως είναι φυσικό, η εταιρεία θα συνεχίσει την επέκταση του τούνελ, ώστε σε τρεις με τέσσερις μήνες το μήκος του να φτάνει στα 2 μίλια. Απώτερος στόχος είναι, σε ένα χρόνο, να καλύπτει την απόσταση ανάμεσα στο αεροδρόμιο της πόλης και την είσοδο στον Αυτοκινητόδρομο 101.

 


Αν τα καταφέρει, ο Musk θα έχει πετύχει έναν κατασκευαστικό άθλο, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο οπουδήποτε στον κόσμο μία ιδιωτική εταιρεία να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για ένα τέτοιο έργο. Και πάλι πάντως, θα πρέπει να αποδείξει στη συνέχεια πως είναι απολύτως ασφαλής η κίνηση οχημάτων και ανθρώπων στο εσωτερικό της με ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα, για να αντιμετωπισθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 


Link.png Site: Τhenextweb