Μέσω του Twitter, ο Elon Musk ανακοίνωσε χθες πως η Tesla ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για τα επαναστατικά ηλιακά “κεραμίδια” της, που επιτρέπουν την παραγωγή ρεύματος από κάθε στέγη.

Σε άλλο μήνυμά του, αποκάλυψε πως σύντομα η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται επίσης παραγγελίες από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, αν και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ στα τέλη της φετινής χρονιάς και από την επόμενη χρονιά θα επεκταθούν στο εξωτερικό.

 

Ωστόσο, η μεγαλύτερη είδηση που βγήκε από τον ιδρυτή της Tesla είναι πως η εγγύηση του προϊόντος θα έχει απεριόριστη διάρκεια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ενότητα που “ανέβασε” στην ιστοσελίδα της η Tesla λίγο αργότερα, με όλες τις πληροφορίες σχετικά τις στέγες: “Τα γυάλινα ηλιακά κεραμίδια είναι τόσο ανθεκτικά, που η εγγύηση καλύπτει όλη τη ζωή του σπιτιού σας ή άπειρη χρονική διάρκεια – όποιο εκπνεύσει πρώτο”.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανθεκτικότητας των κεραμιδιών αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να “επιβιώσουν” ακόμη και από την πρόσκρουση χαλαζιού διαμέτρου 5 εκατοστών, το οποίο θα πέσει πάνω τους με ταχύτητα 177 χλμ./ώρα.

 

Link.png Site: ScienceAlert