Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια, έξω από το εργοστάσιο της Tesla, ο ιδρυτής της Elon Musk παρέδωσε τα κλειδιά στους πρώτους 30 αγοραστές του Model 3 – οι οποίοι είναι υπάλληλοι της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Musk παρουσίασε επίσης τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Model 3, το οποίο είναι το πρώτο μη πολυτελές μοντέλο που κυκλοφορεί η Tesla, για να φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου κοστίζει 35.000 δολάρια και έχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων. Παράλληλα, υπάρχει και μία ακριβότερη έκδοση (στα 45.000 δολάρια), με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Σήμα κατατεθέν και των δύο μοντέλων είναι η μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό, δεξιά από το τιμόνι, η οποία έχει αντικαταστήσει τα περισσότερο κουμπιά που υπάρχουν στα περισότερα αυτοκίνητα.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση, ο Musk παραδέχθηκε ότι αποδείχθηκε “μεγάλη πρόκληση” η κατασκευή του αυτοκινήτου, κατά την πρώτη φάση παραγωγής του. “Ζήσαμε μία κόλαση για τουλάχιστον έξι μήνες”, είπε.

 

Οι προπαραγγελίες για το Model 3 ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 500.000, από 373.000 που ήταν τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Musk, όσοι παραγγείλουν από εδώ και στο εξής το αυτοκίνητο πιθανότατα δεν πρόκειται να το παραλάβουν πριν από τα τέλη του 2018.

 

Για την ικανοποίηση πάντως των προπαραγγελιών που ήδη έχουν γίνει, η Tesla θα χρειαστεί να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή της, εξαπλασιάζοντάς την επομένη χρονιά, συγκρκτικά με το 2016. Αν πάντως καταφέρει να διαθέσει 500.000 αυτοκίνητα σε μία χρονιά, τότε θα ξεπεράσει σε πωλήσεις στις ΗΠΑ τις BMW, Mercedes και Lexus.

 

Link.png Site: Guardian