Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, η δημιουργία των καλύτερων υποδομών στη χώρα και η εμπειρία του πελάτη είναι οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ για το 2014.
Μόνο την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταστήσει περίπου 1000 νέες καμπίνες, επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα του VDSL στο 30% των νοικοκυριών, και να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G, στο 70%. Με συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιτύχει το στόχο της, να μπορεί να παρέχει 50 Mbps τουλάχιστον στο 65% του πληθυσμού και 100 Mbps στο 50% ως το 2020.
Σε ό,τι αφορά την εμπειρία του πελάτη, στόχος του ΟΤΕ είναι “να καθιερωθεί ως η Νο1 εταιρεία στην καρδιά και την επιλογή των πελατών”, προσφέροντας εξαιρετικά προϊόντα & υπηρεσίες, παρέχοντας άριστη εμπειρία εξυπηρέτησης και καλλιεργώντας μέσα στην εταιρεία κουλτούρα εμπειρίας πελάτη. Για το σκοπό αυτό, δίνεται έμφαση στην εκπαίδευση των εργαζομένων.
Σε εμπορικό επίπεδο δεν ήταν λίγες οι επιτυχίες που «έγραψε» ο Όμιλος κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Οι πελάτες VDSL ξεπέρασαν τους 50.000 ενώ ο ΟΤΕ TV υπερδιπλασίασε τη συνδρομητική του βάση κλείνοντας το 2013 με 250.000 πελάτες. Οι πελάτες του ΟΤΕ TV σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 275.000. Η COSMOTE, όπως αναφέρθηκε, συνεχίζει να υπεραποδίδει σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε μία αγορά που έχει μείνει μισή από το 2007 – όπως αποτυπώθηκε στην αύξηση μεριδίου εσόδων από υπηρεσίες και EBITDA της εταιρείας κινητής του Ομίλου.
Ο κ Τσαμάζ επεσήμανε τον τομέα ICT ως νέα πηγή εσόδων για τον Όμιλο και επιβεβαίωσε ότι ο ΟΤΕ θα λάβει μέρος στο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ II, αλλά και στο εξαγγελθέν έργο της κυβέρνησης για το εθνικό δίκτυο WiFi.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα νομικής συγχώνευσης ΟΤΕ-COSMOTE, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν είναι προτεραιότητα, ενώ απευθυνόμενος στην ΕΕΤΤ, επανέλαβε το αίτημα της εταιρείας για διαφανή και δίκαιη ρύθμιση.
Σχολιάζοντας την ευρύτερη αγορά των τηλεπικοινωνιών, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους λεγόμενους OTTs (Over the top players), όπως η Google και το Facebook, ως ανταγωνιστικές εταιρείες ως προς τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς χρησιμοποιούν τα έτοιμα δίκτυα, με συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητα, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για ανάγκη παρέμβασης των ρυθμιστικών Αρχών, στην Ευρώπη και όχι μόνο, για την ανεύρεση λύσης, όπως η επιβολή ειδικού τέλους.
Τέλος ο κ Τσαμάζ εμφανίστηκε θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και σχολιάζοντας το χρηματοοικονομικό περιβάλλον εκτίμησε ότι διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο εκτίμησε πολύ πιθανό η βελτίωση αυτή να αποτυπωθεί αρχικά στους δείκτες και αργότερα να γίνει αισθητή από τους πολίτες.
ΣΧΟΛΙΑ (136)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση