Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων συνδυαστικών πακέτων της Cosmote TV που περιλαμβάνουν τα κανάλια novasports αλλά και το Netflix, η Cosmote ανακοίνωσε και τη διάθεση νέων προγραμμάτων Double Play και Fiber με TV.

Τα νέα προγράμματα, που είναι διαθέσιμα από τις 23 Αυγούστου, περιλαμβάνουν ταχύτητες από 50Mbps έως 1Gbps, με την τεχνολογία οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) να παίζει κεντρικό ρόλο στις υψηλότερες ταχύτητες.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα NEW Cosmote Double Play Advanced προσφέρουν ταχύτητες έως 50Mbps, ενώ τα προγράμματα Fiber ξεκινούν από 100Mbps και φτάνουν μέχρι το 1Gbps. Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά εντός Ελλάδας, καθώς και πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω της υπηρεσίας Cosmote TV.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων προγραμμάτων είναι η ενσωμάτωση των αθλητικών καναλιών Cosmote Sports και Novasports μετά τη συμφωνία ορόσημο, προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αθλητικών διοργανώσεων. Επιπλέον, τα πακέτα περιλαμβάνουν κινηματογραφικό περιεχόμενο και ποικίλες θεματικές κατηγορίες, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών ομάδων θεατών.

Η τιμολογιακή πολιτική της Cosmote για τα νέα προγράμματα ακολουθεί μια κλιμακωτή δομή, με τις τιμές να αυξάνονται ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα NEW Cosmote Double Play Advanced με ταχύτητα έως 50Mbps ξεκινά από 51,90€ το μήνα με 24μηνη δέσμευση, ενώ το πρόγραμμα NEW Cosmote Fiber 1Gbps φτάνει τα 78,90€ το μήνα.

CleanShot2024-08-24at20_06.32@2x.jpg.e282b7026ca9bc1e4993a36a52b64c45.jpg

 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η διαφορά στις τιμές μεταξύ της 24μηνης δέσμευσης και των συμβολαίων αορίστου χρόνου. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Fiber 1Gbps με 24μηνη δέσμευση κοστίζει 78,90€ το μήνα, ενώ το ίδιο πρόγραμμα χωρίς δέσμευση φτάνει τα 110,90€ μηνιαίως, κάτι που αντανακλά τη στρατηγική της εταιρείας να προσφέρει κίνητρα για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Η Cosmote προσφέρει επίσης την επιλογή για τηλεφωνικές γραμμές με 2 κανάλια φωνής, με επιπλέον χρέωση 6,50€ το μήνα. 

Ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι καταναλωτές είναι η πολιτική πρόωρης διακοπής του συμβολαίου. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να διακόψει το συμβόλαιο πριν την ολοκλήρωση της 24μηνης δέσμευσης, υπάρχουν χρεώσεις αποδέσμευσης. Οι χρεώσεις αυτές διαφέρουν ανάλογα με το χρονικό σημείο της διακοπής και μπορεί να περιλαμβάνουν την καταβολή παγίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και την απόσβεση τυχόν επιδοτήσεων εξοπλισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στα προγράμματα Fiber εξαρτάται άμεσα από την ύπαρξη υποδομής οπτικών ινών στην εκάστοτε περιοχή. Παρότι η Cosmote επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο Fiber to the Home, η πλήρης κάλυψη σε εθνικό επίπεδο παραμένει μελλοντικός στόχος. Για την ενημέρωση των καταναλωτών, ο ιστότοπος της εταιρείας προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τηλεοπτικό περιεχόμενο κάθε προγράμματος.

  • Like 4
  • Sad 2
  • Haha 16