Η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει έναν νέο τρόπο πρόσβασης σε ένα Android smartphone απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer) των Windows 11.

Όσοι συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows Insiders, είναι πλέον σε θέση να δοκιμάσουν αυτή τη νέα λειτουργία, η οποία επιτρέπει την ασύρματη περιήγηση σε φακέλους και αρχεία σε ένα Android smartphone.

Η ενσωμάτωση στην Εξερεύνηση αρχείων σημαίνει ότι μια Android συσκευή εμφανίζεται ακριβώς όπως ένα USB μέσο στην αριστερή πλευρά, με τη δυνατότητα αντιγραφής ή μετακίνησης αρχείων μεταξύ υπολογιστή και Android τηλεφώνου, καθώς και μετονομασίας ή διαγραφής τους. Όλες οι ενέργειες γίνονται πολύ πιο γρήγορα από την υπάρχουσα λύση διασύνδεσης των δύο συσκευών μέσω του Phone Link των Windows 11.

image.png.9fa5162a902a913b3089b972a90a96fc.png

Εμφάνιση Android smartphone μέσω από το File Explorer

Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε άμεσα τη λειτουργία, θα χρειαστείτε μια συσκευή που να τρέχει Android έκδοση 11 ή νεότερη, να είστε μέλος του προγράμματος Windows Insider και να υπάρχει εγκατεστημένη η beta έκδοση της εφαρμογής Link to Windows. Και τα τέσσερα κανάλια δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows Insider έχουν πρόσβαση στη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του Release Preview καναλιού, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που όλοι οι χρήστες των Windows 11 θα έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του File Explorer μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Bluetooth & συσκευές > Κινητές συσκευές και επιλέγοντας την ενότητα Διαχείριση συσκευών για να επιτρέψετε στον υπολογιστή σας να συνδεθεί με το Android smartphone. Μια προτροπή θα περιλαμβάνει μια εναλλαγή για την πρόσβαση στην Εξερεύνηση αρχείων, μαζί με τις συνήθεις επιλογές για τις ειδοποιήσεις και την πρόσβαση στην κάμερα.

  • Like 6