Η Microsoft ξεκίνησε τη διάθεση μίας νέας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 11 (22563) για τους Windows Insiders, η οποία περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές στη γραμμή εργασιών (taskbar) και στα γραφικά στοιχεία (widgets).

Το νέο build των Windows 11 διαθέτει μία βελτιστοποιημένη έκδοση της γραμμής εργασιών για tablets, η οποία μπορεί να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο στην οθόνη, απεικονίζοντας μόνο τις απολύτως βασικές πληροφορίες.

Η μικρότερη έκδοση της γραμμής εργασιών μπορεί να ενεργοποιηθεί σύροντας το δάκτυλο προς τα κάτω στη βάση της οθόνης. Με swipe down εμφανίζεται μία λεπτότερη έκδοση που απεικονίζει βασικές πληροφορίες όπως την ώρα, την κατάσταση της μπαταρίας ή το WiFi. Με swipe up ο χρήστης του tablet μπορεί να επαναφέρει την γραμμή εργασιών στο φυσιολογικό της μέγεθος.

win11 new (1).jpg

Η Microsoft επίσης προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στα γραφικά στοιχεία (widgets) και στον τρόπο που εμφανίζονται. Προηγουμένως, τα γραφικά στοιχεία και οι ειδήσεις εμφανίζονταν ξεχωριστά ωστόσο στη νέα έκδοση φαίνεται να «αναμιγνύονται» μεταξύ τους για ένα περισσότερο δυναμικό feed.

win11 new (2).jpg

Η εταιρεία επίσης έχει συμπεριλάβει 37 νέα emojis στο νέο build τα οποία αποτελούν μέρος του σετ Emoji 14.0. Παρόλα αυτά, για ακόμα μία φορά δεν υπάρχουν τα 3D emojis τα οποία είχε επιδείξει η Microsoft παλαιότερα.

win11 new (3).jpg

  • Confused 1