Σε σημερινή της εκδήλωση η Microsoft παρουσίασε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά των Windows Phone 8, από τα οποία πήραμε μια πρώτη γεύση τον περασμένο Ιούνιο. Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά και μέσω live video από την εταιρεία.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας των Windows Phone είναι τα live tiles. Μέσω των live tiles ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για διάφορες υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα των εφαρμογών. Ανανεωμένη είναι επίσης και η οθόνη κλειδώματος των συσκευών με την παρουσίαση των Live Apps. Με αυτά οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να την ενημερώνουν με νέο περιεχόμενο, μετατρέποντάς την με αυτό τον τρόπο σε ένα δυναμικό κέντρο πληροφοριών.

 

Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάστηκαν αναβαθμισμένες εκδόσεις του Facebook, του Twitter αλλά και του Skype για Windows Phone 8. Η εφαρμογή του διάσημου κοινωνικού δικτύου μπορεί να ενημερώνει με περιεχόμενο αυτόματα την οθόνη κλειδώματος. Η εφαρμογή του Twitter εκμεταλλεύεται το νέο σύστημα ειδοποιήσεων και παρουσιάζεται με βελτιωμένες επιδόσεις. Το Skype μπορεί να τρέξει πλέον ολοκληρωτικά στο παρασκήνιο, με τους χρήστες του να δέχονται κλήσεις ακόμη και όταν η εφαρμογή είναι κλειστή. Η Microsoft αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία πραγματοποιείται χωρίς να μειώνεται επιπλέον το επίπεδο της μπαταρίας.

 

Παρουσιάστηκε επίσης το Data Sense, μια νέα υπηρεσία για καλύτερη διαχείριση του δωρεάν όγκου MB των χρηστών, η οποία συμπιέζει τα δεδομένα κατά την πλοήγηση σε ιστοσελίδες μέχρι και 45%. Μέσα από αυτό μπορεί κανείς να δει πληροφορίες για τα δεδομένα που απαιτούνται από κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή ξεχωριστά, ακόμη και μέσα από live tile.

 

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με την Jessica Alba να ανεβαίνει στη σκηνή και να παρουσιάζει τη "γωνιά των παιδιών", μια λειτουργία στην οποία οι γονείς ορίζουν τις εφαρμογές και το περιεχόμενο που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους, ακόμη και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Για όσους χρησιμοποιούν Mac ή μέχρι σήμερα είχαν iPhone συσκευή και έγιναν χρήστες κάποιας Windows Phone 8 συσκευής, θα κυκλοφορήσει η εφαρμογή Mac connector για τη μεταφορά περιεχομένου στη νέα συσκευή, συμπεριλαμβανομένων και των λιστών του χρήστη στο iTunes.

 

Το Hub των "People" αναβαθμίζεται με τη λειτουργία Rooms. Πρόκειται για ένα ενοποιημένο περιβάλλον που περιλαμβάνει chat, ημερολόγιο, φωτογραφίες και σημειώσεις με όλο αυτό το περιεχόμενο να μπορεί να διαμοιραστεί με άλλους χρήστες Windows Phone συσκευών αλλά και με χρήστες iPhone.

 

Επιπλέον η Microsoft προσθέτει αυτόματο ανέβασμα των φωτογραφιών που τραβάει ο χρήστης στο λογαριασμό του στο SkyDrive, απ' όπου μπορεί να γίνει διαμοιρασμός στα κοινωνικά δίκτυα. Σημειώνεται ότι ανεβαίνουν αυτόματα μόνο οι εκδόσεις των φωτογραφιών σε χαμηλότερη ανάλυση για εξοικονόμηση χρόνο και δεδομένων. Οι χρήστες για να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση θα πρέπει να συγχρονίσουν χειροκίνητα τη συσκευή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

 

Οι πρώτες συσκευές με Windows Phone 8 όπως το Nokia Lumia 920 και το Samsung Ativ S θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο και στον υπόλοιπο κόσμο μέσα στο Νοέμβριο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=SQZEkXCE_fY

 

Link.png Site: windowsphone.com