Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Verge, η Microsoft προτίθεται να υποστηρίξει επίσημα στην πλατφόρμα των Windows Phone, τα (ανοιχτά) πρωτόκολλα CardDAV και CalDAV.

Η κίνηση αυτή της Microsoft έρχεται μετά την απόφαση της Google να τερματίσει στις 30 Ιανουαρίου την υποστήριξη του Exchange ActiveSync. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι κάτοχοι Windows Phone, δε θα μπορούν μετά από αυτή την ημερομηνία να συγχρονίσουν τον email λογαριασμό τους στο Gmail, τις επαφές αλλά και το ημερολόγιο τους. Η λύση του IMAP είναι η μοναδική λύση για το συγχρονισμό email αν και με αρκετούς περιορισμούς ενώ δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το συχρονισμό επαφών και ημερολογίου.

 

Οι πληροφορίες του Verge αναφέρουν ότι η Microsoft είχε ενημερωθεί επίσημα ήδη από το καλοκαίρι του 2012 για τις προθέσεις της Google. Λόγω ολοκλήρωσης της έκδοσης 8.0 των Windows Phone αλλά και θερινών διακοπών για αρκετά στελέχη της εταιρείας, η Microsoft προσπάθησε να εξασφαλίσει 6μηνη παράταση στην κατάργηση του Exchange ActiveSync, ένα αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό.

 

Σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις αναμένονται άμεσα αφού η 30η Ιανουαρίου πλησιάζει και αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/21/3832838/windows-phone-carddav-caldav-support[/url]']theverge.com