Η κίνηση της εταιρείας επιχειρεί να αποτρέψει μια επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα της ΕΕ, καθώς αντιμετωπίζει τις σημαντικότερες ρυθμιστικές της ανησυχίες εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Οι πηγές των FT αναφέρουν ότι οι εταιρείες θα μπορούν τελικά να αγοράζουν το Office με ή χωρίς εγκατεστημένο το Teams, "αλλά ο μηχανισμός για το πώς θα γίνει αυτό παραμένει ασαφής". Οι συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ φέρονται να βρίσκονται σε εξέλιξη και "μια συμφωνία δεν είναι σίγουρη". Η Microsoft δήλωσε στους FT: "Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας στην ΕΕ ως μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνάς της και είμαστε ανοιχτοί σε ρεαλιστικές λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της και θα εξυπηρετούν σωστά τους πελάτες".
Η ανταγωνιστική πλατφόρμα απομακρυσμένης εργασίας, Slack, η οποία ανήκει πλέον στην Salesforce, παραπονέθηκε στις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ το 2020, ζητώντας από τους αξιωματούχους να αναγκάσουν τη Microsoft να πωλεί το Teams ξεχωριστά από τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών Office. Ο γενικός σύμβουλος της Slack δήλωσε τότε: "Ζητάμε από την ΕΕ να είναι ένας ουδέτερος διαιτητής, να εξετάσει τα γεγονότα και να εφαρμόσει τον νόμο".
Η Microsoft αντιμετωπίζει τα πρώτα ρυθμιστικά της ζητήματα εδώ και μια δεκαετία. Η εταιρεία συμφώνησε σε διακανονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2009, συμφωνώντας να προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της επιλογή browser στο διαδίκτυο ενώ το 2013 της επιβλήθηκε πρόστιμο 561 εκατ. ευρώ επειδή δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με συνέπεια. Βέβαια, η πιο διάσημη αντιμονοπωλιακή υπόθεση για την εταιρεία συνέχει στην αλλαγή της χιλιετίας, όταν αρχικά αναγκάστηκε να διασπαστεί σε δύο εταιρείες, μια απόφαση που αργότερα ανατράπηκε στο εφετείο. Η Microsoft και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμβιβάστηκαν το 2001, συμφωνώντας σε περιορισμούς όπως η κοινή χρήση API με τρίτους προγραμματιστές και η δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικού τρίτων κατασκευαστών από κατασκευαστές PC στα προϊόντα τους.
Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία προσπαθεί να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για την προγραμματισμένη εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει προθεσμία μέχρι τον Ιούλιο για να κατευνάσει τις ανησυχίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ. Η Microsoft προσέφερε 10ετείς νομικές συμφωνίες για την κυκλοφορία του Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo και σε cloud-streaming υπηρεσίες προκειμένου να βοηθήσει να αμβλυνθούν αυτές οι ανησυχίες. Η Sony φέρεται να απέρριψε παρόμοια προσφορά.
ΣΧΟΛΙΑ (21)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση