Πλέον υπάρχει επιλογή την οποία απενεργοποιεί κανείς για να επιλέξει να μη χρησιμοποιούνται οι αναρτήσεις και η δραστηριότητά του ως δεδομένα για την εκπαίδευση του Grok

Το Χ χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας προκειμένου να εκπαιδεύει το βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Grok, όμως αν θα θέλατε να εξαιρεθείτε από αυτή τη διαδικασία, αυτό είναι πλέον εφικτό από το μενού των ρυθμίσεων. H δυνατότητα είναι διαθέσιμη μέσω του διαδικτύου εδώ ή μπορείτε να τη βρείτε μόνοι σας αν κάνετε κλικ πάνω στις τρεις κουκίδες, και στη συνέχεια επιλέξετε Settings and privacy, κατόπιν Privacy and safety και τέλος Grok.

Ο λογαριασμός @Safety που ενημερώνει για θέματα ασφαλείας στο Χ ενημέρωσε σχετικά την Παρασκευή ότι η ρύθμιση είναι ήδη διαθέσιμη για όλους τους χρήστες στο διαδίκτυο και σύντομα θα διατεθεί και για τα κινητά.

Στο μενού, μπορείτε να αφαιρέσετε το τικ από το κουτάκι ώστε να εξαιρεθείτε από το να χρησιμοποιούνται οι αναρτήσεις και οι δραστηριότητά σας, οι συμβολές και τα αποτελέσματα από τη χρήση του Grok για σκοπούς εκπαίδευσης και ρύθμισης της λειτουργίας του, όπως και η προώθηση δεδομένων από τις κινήσεις σας στο xAI. Η άλλη επιλογή για να εξαιρεθείτε είναι να έχετε πριβέ λογαριασμό, ο οποίος δεν επιτρέπει τη χρήση των αναρτήσεων για την εκπαίδευση του μοντέλου στο οποίο βασίζεται το Grok, ούτε για τη διαμόρφωση απαντήσεων στα ερωτήματα των χρηστών.

CleanShot2024-07-29at23_37.17@2x.jpg.164272892d19356a936f5b3d3cffca88.jpg

Ασαφές παραμένει το πότε διατέθηκε αρχικά αυτή η ρύθμιση. Εντοπίστηκε τώρα, καθώς αναρτήθηκαν ορισμένα σχετικά μηνύματα, τα οποία κοινοποιήθηκαν ευρέως στην πλατφόρμα, όμως μια αρχειοθετημένη εκδοχή της σελίδας About του X για το Grok από το Μάιο ανέφερε τα βήματα για να φτάσει κανείς στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το ιστορικό των συζητήσεών σας με το Grok (αν και ενδέχεται να μην έχετε καν τέτοιο ιστορικό, καθώς το Grok επί του παρόντος είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στους συνδρομητές στο Χ Premium ή το ακόμη ακριβότερο Premium Plus).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Χ γνωστοποιεί ότι εκπαιδεύει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει χρησιμοποιώντας δεδομένα χρηστών. Η πολιτική ιδιωτικότητας της εταιρίας, που ενημερώθηκε τελευταία φορά το Σεπτέμβριο του 2023, αναφέρει ότι το Χ ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συλλέγει και είναι δημόσια διαθέσιμες για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα μηχανικής μάθησης ή τεχνητής νοημοσύνης που εξελίσσει η εταιρία, για τους σκοπούς που περιγράφονται στο κείμενο της πολιτικής ιδιωτικότητας.

Όταν ζητήθηκε από το Χ κάποιο σχόλιο, η διεύθυνση που απευθύνεται στους δημοσιογράφους απάντησε με το τρέχον αυτοματοποιημένο μήνυμά του: "Απασχολημένοι, παρακαλούμε επικοινωνήστε αργότερα".

  • Like 2