Καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2012 δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση των σημαντικότερων ειδήσεων που παρέλασαν από την κεντρική σελίδα του Insomnia.gr. Ειδήσεις που στιγμάτησαν τον τεχνολογικό χώρο, ειδήσεις που σχολιάστηκαν αλλά και ψηφίστηκαν περισσότερο από τα μέλη μας.

Σίγουρα αν στις προηγούμενες ανασκοπήσεις κάναμε λόγο για τις δυσκολίες που φέρουν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην τεχνολογία, δεν είχαμε υπόψιν μας τη χρονιά που ακολουθούσε. Φυσικά αυτό δε μπορεί να μας εμποδίσει να θαυμάσουμε τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της χρονιάς της που μας πέρασε ή να παίξουμε με τα νέα gadgets που κυκλοφόρησαν. Το 2012 ήταν η χρονιά που η πειρατεία διώχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και στο νέο έτος. Μερικά από τα μεγαλύτερα νομοσχέδια που είχαν άμεσο σκοπό την υπεράσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων σίγησαν, ενώ τα μεγαλύτερα site διαμοιρασμού περιεχομένου με αποκορύφωμα το Megaupload διέκοψαν τη λειτουργία τους, με τους ιδρυτές τους να διώκονται ποινικά.

 

Στο στρατόπεδο της Microsoft, η εταιρεία παρουσίασε την νέα γενιά Windows 8 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση του οικοσυστήματος που τα υποστηρίζουν και στα tablets. Αυτό το πέτυχε με την εισαγωγή ενός νέου γραφικού περιβάλλοντος στη νέα γενιά του λειτουργικού της συστήματος, φιλικό προς το χειρισμό με αφή. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε το Surface tablet ως τον οδηγό των Windows 8 tablets, ενώ κυκλοφόρησε την νέα πλατφόρμα Windows Phone 8 με ενοποιημένο πυρήνα με τα Windows 8, διευκολύνοντας έτσι τους προγραμματιστές στην ανάπτυξη εφαρμογών.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις σημαντικότερες ειδήσεις του Insomnia οργανωμένες ανά μήνα.

 

Από ολόκληρη τη διαχειριστική ομάδα σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία, και πολλά gadgets!

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/wiki/_/reviews/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2012-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-insomniagr-r307[/url]']Ανασκόπηση Ειδήσεων 2012