Οι πελάτες της Alpha Bank αντιμετωπίζουν εκ νέου δυσκολίες πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες της τράπεζας, με το πρόβλημα να εμφανίζεται τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ.

Η χρονική συγκυρία του προβλήματος είναι ιδιαίτερα ατυχής, καθώς συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. 

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών στο forum του insomnia, η είσοδος στο e-banking της τράπεζας παρουσιάζει σημαντικές δυσλειτουργίες. Ειδικότερα, κάτοχοι εταιρικών λογαριασμών αντιμετωπίζουν μηνύματα τεχνικού σφάλματος κατά την προσπάθεια σύνδεσης. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι κατάφεραν να συνδεθούν μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, ενώ άλλοι επισημαίνουν προβλήματα στη φόρτωση των καταθετικών λογαριασμών, ακόμη και μετά από επιτυχή είσοδο στο σύστημα.

image.png.7067a7eafed30f9a569420012db35647.png

Η συχνότητα εμφάνισης τεχνικών προβλημάτων στις ψηφιακές πλατφόρμες της Alpha Bank φαίνεται να αυξάνεται. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν στις 17 και 22 Αυγούστου, καθώς και τον προηγούμενο μήνα, επηρεάζοντας τόσο τη διαδικτυακή πλατφόρμα όσο και τις εφαρμογές για κινητές συσκευές.

Η τράπεζα έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της ένα μήνυμα που αναφέρει: "Παρατηρούνται περιστασιακές καθυστερήσεις στη σύνδεση ή/και την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω των Alpha Web και Mobile Banking. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία και εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Σας ευχαριστούμε για τη κατανόηση."

Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση τεχνικών ζητημάτων εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια των ψηφιακών υπηρεσιών της τράπεζας. Για την ώρα η Alpha Bank δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών της.

Ενημέρωση 18:14 - Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Alpha Bank στο X, το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

  • Like 2
  • Sad 2
  • Haha 7