Η Revolut, η πρωτοπόρος ψηφιακή τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε τη νέα της αποτίμηση στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω δευτερογενούς πώλησης μετοχών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την απόκτηση τραπεζικής άδειας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο Μεξικό, καθιστώντας τη Revolut μία από τις πολυτιμότερες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Από την ίδρυσή της το 2015 στο Λονδίνο, η Revolut έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των fintech, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν λογαριασμούς πολλαπλών νομισμάτων, υπηρεσίες πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων, προϊόντα κρυπτονομισμάτων και ασφαλιστικά προγράμματα. Η εταιρεία έχει επεκταθεί πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατακτώντας αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής όπου η Revolut έχει ξεπεράσει το 1 εκ. πελάτες.

Παρά τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και τις φήμες για πτώση της αξίας της στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, η Revolut κατάφερε να ανακάμψει εντυπωσιακά. Με ρεκόρ κερδών και αύξηση της πελατειακής της βάσης στα 45 εκατομμύρια χρήστες, η εταιρεία επιβεβαίωσε την αποτίμησή της στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η δευτερογενής πώληση μετοχών στοχεύει στην παροχή ρευστότητας στους εργαζομένους, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος Nik Storonsky τόνισε ότι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία και η αφοσίωση των εργαζομένων οδήγησαν τη Revolut στην κορυφή των ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας.

Η νέα αποτίμηση, σε συνδυασμό με τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και τις πρόσφατα αποκτηθείσες τραπεζικές άδειες, προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη φάση ανάπτυξης της Revolut. Οι επενδυτές και οι αναλυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα σχέδια της εταιρείας για δημόσια εγγραφή (IPO), με τις φήμες να κάνουν λόγο για προτίμηση εισαγωγής στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να πείσει τη Revolut να παραμείνει στη γενέτειρά της.

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 2
  • Sad 1