To Facebook ανακοίνωσε μία μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στον αλγόριθμο των ενημερώσεων status, με κύριο στόχο την εμφάνιση λιγότερων ενημερώσεων από τις σελίδες οι οποίες περιέχουν μόνο κείμενο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα αντίστοιχα status των φίλων του χρήστη.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή προήλθε μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών στην οποία προχώρησε το Facebook και η οποία έδειξε ότι όσο πιο απλά είναι τα status που βλέπουν οι χρήστες με την παρουσία μόνο κειμένου, τόσο πιθανότερο είναι να διαμοιράσουν περισσότερο περιεχόμενο οι ίδιοι. Το ίδιο πάντως δεν ισχύει για τις Facebook σελίδες επιχειρήσεων όπου με βάση την περίοδο δοκιμών, οι χρήστες έδειξαν σαφώς την προτίμηση τους σε ενημερώσεις status που περιείχαν συνδέσμους, εικόνες ή βίντεο. Μάλιστα όπως ενημερώνει το Facebook, οι παραπάνω αλλαγές οδήγησαν στην αύξηση του μέσου όρου των ενημερώσεων status κατά 9 εκατομμύρια καθημερινά.

 

Έτσι από σήμερα το Newsfeed θα περιλαμβάνει περισσότερες ενημερώσεις με απλό κείμενο από τους χρήστες και λιγότερο από τις σελίδες, ενώ αντίθετα όσοι είναι διαχειριστές σελίδων για να κερδίσουν και πάλι την προβολή που είχαν μέχρι και σήμερα θα πρέπει στις ενημερώσεις τους να προσθέτουν κάποιο link ή media.

 

Όλα αυτά τη στιγμή που φουντώνουν οι φήμες περί λανσαρίσματος υπηρεσίας από το Facebook στο εγγύς μέλλον δίνοντας την εμπειρία "ηλεκτρονικής εφημερίδας" όπως το Flipboard, με το Facebook να θέλει να αποτρέψει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές για την ενημέρωσή τους.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2014/01/21/facebook-starts-showing-fewer-text-status-updates-from-pages-more-from-friends/[/url]']TechCrunch