Με τη μορφή ενός μακροσκελούς post που θα εμφανισθεί στο χρονολόγιο, με τίτλο «μπορείς να εντοπίσεις τις ψευδείς ειδήσεις», το κοινωνικό δίκτυο θα παρέχει 10 συμβουλές για την εξακρίβωση της αξιοπιστίας μίας ανάρτησης, όπως για παράδειγμα με τον έλεγχο της διεύθυνσης της ιστοσελίδας από την οποία υποτίθεται πως προέρχεται.
Το post θα είναι διαθέσιμο για 3 ημέρες σε κάθε χώρα, ενώ θα εμφανισθεί το ανώτερο 3 φορές στο χρονολόγιο κάθε χρήστη. Από τις 7 Απριλίου, θα κάνει την εμφάνισή του σε μέλη του κοινωνικού δικτύου από 14 χώρες (όπως τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία), με απώτερο σκοπό να φθάσει σε κάθε χρήστη σε όλο τον κόσμο.
Ο ορισμός που δίνει το Facebook για τις ψευδείς ειδήσεις περιορίζεται στις αναρτήσεις που έχουν εμφανή σκοπό να παραπλανήσουν, οι οποίες περιέχουν αναλήθειες και έχουν προέρχονται από κάποια πηγή που υποδύεται ένα «νόμιμο» ειδησεογραφικό σάιτ. Όσον αφορά τις αναρτήσεις που δεν εμπίπτουν σε αυτό τον ορισμό, το κοινωνικό δίκτυο έχει αναθέσει τον έλεγχό τους σε ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως τους Snopes και PolitiFact, ώστε να μην κατηγορηθεί για λογοκρισία.
Site: Guardian
ΣΧΟΛΙΑ (25)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση