Ενισχυμένες λειτουργίες θα παρέχει και το εργαλείο αναζήτησης της πλατφόρμας, χάρη στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Πέρυσι, το LinkedIn άρχισε να πειραματίζεται με τη χρήση εργαλείων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να διευκολύνει όσους αναζητούν εργασία μέσω της πλατφόρμας. Τώρα, η εταιρία προσθέτει μια σειρά νέων δυνατοτήτων για τους συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας σύνταξης εξατομικευμένου βιογραφικού, συνοδευτικών επιστολών με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και φυσικότερες αναζητήσεις εργασίας.

Οι αλλαγές αυτές στόχο έχουν να επιταχύνουν ορισμένες από τις ανιαρότερες πτυχές της αναζήτησης μιας νέας θέσης. Για παράδειγμα, η ανανεωμένη λειτουργία αναζήτησης εργασίας πλέον προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να θέσουν πλαίσια όπως "βρες μου μια θέση στον τομέα του marketing, πλήρως απομακρυσμένης εργασίας με μισθό τουλάχιστον 100.000 δολάρια το χρόνο" ή "βρες ρόλους ανάπτυξης της επιχείρησης στον τομέα της βιοτεχνολογίας". Αυτές, είναι σχετικά απλές περιγραφές, όμως όποιος έχει αναζητήσει εργασία μέσω του LinkedIn (χωρίς τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης) ξέρει πως συχνά μπορεί να αποδειχτεί δύσκολος ο περιορισμός των αποτελεσμάτων απλά με τη χρήση λέξεων-κλειδιών.

Από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος βρίσκει ένα ρόλο που τον ενδιαφέρει, ο ενσωματωμένος βοηθός μπορεί να προσφέρει προτάσεις σχετικά με τα τυπικά προσόντα του ενδιαφερόμενου και να βοηθήσει στη σύνταξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Υπάρχει η δυνατότητα μεταμόρφωσης της τρέχουσας έκδοσης του βιογραφικού σας, οπότε η LinkedIn AI θα προτείνει ιδέες για το τι θα μπορούσατε να ανανεώσετε, στη βάση της περιγραφής της θέσης που σας κίνησε το ενδιαφέρον. Οι μετατροπές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν προτάσεις για συγκεκριμένες εμπειρίες που θα μπορούσατε να τονίσετε ή και τη δυνατότητα πλήρους ανασύνθεσης ολόκληρων ενοτήτων του εγγράφου. Αντίστοιχα, το LinkedIn μπορεί να συντάξει συνοδευτικές επιστολές, βασισμένες στις εμπειρίες σας και τη θέση εργασίας για την οποία επιθυμείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον.

LinkedIn Job Seeker AI

Τα εργαλεία αυτά φαίνεται πως δίνουν καλό αποτέλεσμα. Στη διάρκεια δοκιμής, κατόρθωσαν να ενσωματώσουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες από το προφίλ του ενδιαφερόμενου και το όλο ύφος δεν έμοιαζε ρομποτικό, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις πολλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη για ανθρώπους που θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για δεκάδες θέσεις ερφασίας ταυτόχρονα, ιδίως από τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών που χρησιμοποιούν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα των αιτήσεων.

Ο Ροχάν Ρατζίβ, product manager στη LinkedIn, σε δηλώσεις του ανέφερε πως τα εργαλεία αυτά στόχο έχουν να αποτελέσουν κάτι περισσότερο από μια αφετηρία για τους χρήστες και να προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο λύσεων. "Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να αφηγηθούν την ιστορία τους, που δυσκολεύονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με μια κενή οθόνη και προσπαθούν να γράψουν κάτι εκεί, ώστε τουλάχιστον να κάνουν μια αρχή".

Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι η εταιρία βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο στην προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία στην πορεία θα μπορούσε να αυτοματοποιήσει περισσότερο την όλη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μια θέση εργασίας. "Επόμενος στόχος είναι [να ζητάς από την ΑΙ] μπορείς να το κάνεις εσύ για μένα", αναφέρει χαρακτηριστικά. "Μπορείς σχεδόν να φανταστείς [μια ΑΙ] που θα λειτουργεί σαν ατζέντης και θα σε βοηθά ουσιαστικά να κάνεις ορισμένα πράγματα".

  • Haha 1